fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Autoritat de Transport Metropolità de València crearà un Bono 10 per a MetroBus que suposarà una notable baixada de tarifes

L’Autoritat de Transport Metropolità de València crearà un Bono 10 per a MetroBus que suposarà una notable baixada de tarifes

El conseller de Mobilitat, Arcadi España, destaca l’important avanç cap a la integració tarifària amb este títol que estarà en vigor abans de cap d’any.

L’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, fa un pas més cap a la integració tarifaria en tindre previst emetre pròximament un bo de deu viatges per a la xarxa de MetroBus que suposarà un important estalvi per als usuaris i usuàries de la xarxa de transport metropolità.

Abans que finalitze l’any, l’ATMV crearà este bo de deu viatges vàlid per a la xarxa de MetroBus a un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dos, tres i quatre zones segons el pla zonal d’ATMV amb un transbord permés en la xarxa de Metrobus.

Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, les tarifes seran equiparables a les de la targeta TuIN de Metrovalencia. D’aquesta manera, “s’equipararà les tarifes de MetroBus a les de Metrovalencia i s’eliminarà discriminacions entre les diferents maneres de transport pel qual es tracta d’un pas més cap a la integració tarifària en la qual estem treballant fermament”.

El conseller també ha destacat que “un altre dels objectius que es persegueix amb la creació d’aquest nou títol és suprimir el pagament en metàl·lic i poder eliminar l’elevat ús dels diners en efectiu, ja que actualment el bitllet senzill representa més del 70% dels títols de transport utilitzats pels usuaris i usuàries de MetroBus, amb el que es millorarà la velocitat comercial de la xarxa”.

És definitiva, ha apuntat Arcadi España, “és una mesura més per a afavorir l’ús del transport públic en els desplaçaments quotidians en suposar una baixada important en les tarifes i en facilitar la seua utilització”.

Així, per exemple, en zona AB, una persona que desitge desplaçar-se de Xirivella a València hui pot viatjar en MetroBus abonant el preu del bitllet senzill de 1,45 euros a bord. Amb el nou bo, aqueixa persona podrà carregar el títol per NFC des de l’aplicació Recàrrega Móbilis de la xarxa de vendes de ATMV o en un estanc autoritzat i viatjar per 1,04 euros, simplement passant per la validadora de la targeta Móbilis i s’evitarà haver de preparar els diners per endavant i fer-la corresponent cua.

Així mateix, una persona que desitge desplaçar-se de Torrent a València, en l’actualitat pot viatjar en Metrovalencia per 1,04 euros amb la targeta TuIN o amb un autobús de MetroBus abonant 1,45 euros si compra un bitllet senzill. Amb el nou bo, aqueixa persona podrà anar a València pagant el mateix import en MetroBus que en Metrovalencia.

En zona ABC, un viatger o una viatgera que desitge desplaçar-se de L’Eliana a València ara pot viatjar en MetroBus a un preu de 1,95 euros per al bitllet senzill. Amb el nou títol de l’ATMV, aqueixa persona podrà anar a València per 1,40 euros.

Per a la zona ABCD, un usuari o usuària que desitge desplaçar-se de Sagunt a València li costa el viatjar en MetroBus 2,80 euros, amb un bitllet senzill. Amb el nou bo, es podrà anar fins a València per 2,00 euros

D’aquesta reducció de preus amb la creació d’aquest nou títol es podran tots els usuaris i usuaris dels municipis pertanyents a l’àrea metropolitana de València.

El nou Bono 10 MetroBus es podrà adquirir en tots els punts de venda de la xarxa de vendes de ATMV com a estancs, quioscos i punts de venda habilitats per la xarxa de Logista i en l’aplicació RecargaMobilis desenvolupada per Transermobile i pertanyent també a la xarxa de Logista. A més de les Taquilles i màquines d’autovenda de la xarxa d’FGV i en l’Oficina d’Atenció al client de la ATMV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.