fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’empresa de recollida de brossa i neteja vi脿ria retornar脿 750.000 euros a l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸

L’empresa de recollida de brossa i neteja vi脿ria retornar脿 750.000 euros a l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸

Avui s’aprova de manera definitiva l’acord amb Fovasa, pel qual retornar脿 uns diners pagats per serveis no prestats durant els anteriors governs del PP.

El ple ordinari de l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 aprovar脿 avui de manera definitiva l’acord amb Fovasa (antiga Secopsa), gr脿cies al com l’empresa concession脿ria del servei de recollida de brossa i neteja vi脿ria retornar脿 750.000 euros a l’Ajuntament. El regidor de Medi ambient i segon tinent d’alcalde, Fernando Dar貌s, ha explicat que estos diners “es va pagar per serveis no prestats durant els anteriors governs del PP” i ara tornar脿 “a les arques municipals i a tots els vallers i valleres”.

Este acord tamb茅 contempla la retirada de tots els judicis pendents, que podrien haver costat 500.000 euros a l’Ajuntament; i un nou marc sancionador para minorar les factures si l’empresa incompleix el contracte, la qual cosa permet “un major control i tenir garanties legals i econ貌miques”. Aix铆 mateix s’obri un proc茅s “per a pactar la construcci贸 d’unes instal路lacions esportives en el lloc i terminis que s’acorden”, la qual cosa suposar脿 una inversi贸 de m茅s d’1.000.000 euros per part de Fovasa.

Dar貌s ha recordat que l’empresa entre 2016 i 2017 ha gastat 1.500.000 euros en la renovaci贸 de camions i maquin脿ria, la qual cosa “hauria d’haver fet fa 10 anys quan el PP va privatitzar el servei”. Aix铆, est 茅s un acord “complet” perqu猫 “ens retornen uns diners que el PP va pagar de m茅s, establim un proc茅s sancionador i es garanteixen les inversions”.

El canvi en el servei de recollida de brossa i neteja vi脿ria “茅s evident” en esta legislatura amb “els nous camions i maquin脿ria, la renovaci贸 de contenidors i papereres, el baldeo peri貌dic, la designaci贸 d’un inspector que supervisa el compliment del contracte, la neteja de fonts i pol铆gons industrials que fins ara no es feia, l’ampliaci贸 del servei de recollida de voluminosos i l’eliminaci贸 de pintades en llocs p煤blics”. A m茅s l’empresa ha abandonat els locals municipals que utilitzava irregularment.

L’edil tamb茅 ha destacat que actualment els operaris de Fovasa realitzen 1.000 hores m茅s de servei al mes, la qual cosa suposa que “hi ha m茅s persones treballant perqu猫 la nostra ciutat estiga m茅s neta i en millors condicions”. Aix铆, s’ha passat de 56.552 hores en 2015 a 68.320 en 2017.

Este acord 茅s “el m茅s important de la legislatura” i ha sigut possible gr脿cies “a l’exig猫ncia de l’actual equip de govern, el treball dels t猫cnics municipals i la predisposici贸 de l’empresa”. A partir d’ara “comen莽a un nou temps en el qual podem treballar amb normalitat”, 10 anys despr茅s que el PP privatitzara el servei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.