fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’empresa de recollida de brossa i neteja viària retornarà 750.000 euros a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó

L’empresa de recollida de brossa i neteja viària retornarà 750.000 euros a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó

Avui s’aprova de manera definitiva l’acord amb Fovasa, pel qual retornarà uns diners pagats per serveis no prestats durant els anteriors governs del PP.

El ple ordinari de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó aprovarà avui de manera definitiva l’acord amb Fovasa (antiga Secopsa), gràcies al com l’empresa concessionària del servei de recollida de brossa i neteja viària retornarà 750.000 euros a l’Ajuntament. El regidor de Medi ambient i segon tinent d’alcalde, Fernando Daròs, ha explicat que estos diners “es va pagar per serveis no prestats durant els anteriors governs del PP” i ara tornarà “a les arques municipals i a tots els vallers i valleres”.

Este acord també contempla la retirada de tots els judicis pendents, que podrien haver costat 500.000 euros a l’Ajuntament; i un nou marc sancionador para minorar les factures si l’empresa incompleix el contracte, la qual cosa permet “un major control i tenir garanties legals i econòmiques”. Així mateix s’obri un procés “per a pactar la construcció d’unes instal·lacions esportives en el lloc i terminis que s’acorden”, la qual cosa suposarà una inversió de més d’1.000.000 euros per part de Fovasa.

Daròs ha recordat que l’empresa entre 2016 i 2017 ha gastat 1.500.000 euros en la renovació de camions i maquinària, la qual cosa “hauria d’haver fet fa 10 anys quan el PP va privatitzar el servei”. Així, est és un acord “complet” perquè “ens retornen uns diners que el PP va pagar de més, establim un procés sancionador i es garanteixen les inversions”.

El canvi en el servei de recollida de brossa i neteja viària “és evident” en esta legislatura amb “els nous camions i maquinària, la renovació de contenidors i papereres, el baldeo periòdic, la designació d’un inspector que supervisa el compliment del contracte, la neteja de fonts i polígons industrials que fins ara no es feia, l’ampliació del servei de recollida de voluminosos i l’eliminació de pintades en llocs públics”. A més l’empresa ha abandonat els locals municipals que utilitzava irregularment.

L’edil també ha destacat que actualment els operaris de Fovasa realitzen 1.000 hores més de servei al mes, la qual cosa suposa que “hi ha més persones treballant perquè la nostra ciutat estiga més neta i en millors condicions”. Així, s’ha passat de 56.552 hores en 2015 a 68.320 en 2017.

Este acord és “el més important de la legislatura” i ha sigut possible gràcies “a l’exigència de l’actual equip de govern, el treball dels tècnics municipals i la predisposició de l’empresa”. A partir d’ara “comença un nou temps en el qual podem treballar amb normalitat”, 10 anys després que el PP privatitzara el servei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.