fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’empresa Parc Empresarial de Sagunt canvia la seua denominació a Espais Económics Empresarials Societat Limitada i amplia el seu objecte social

L’empresa Parc Empresarial de Sagunt canvia la seua denominació a Espais Económics Empresarials Societat Limitada i amplia el seu objecte social

L’ampliació del seu objecte social té com a objectiu estendre el seu àmbit d’actuació a tota la Comunitat Valenciana.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assistit este matí al consell d’administració de Parc Sagunt i ha mantingut una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, entre altres autoritats, en la qual s’ha decidit canviar la denominació de Parc Empresarial de Sagunt (PES) per la qual serà a partir d’ara Espais Económics Empresarials Societat Limitada (EEE), que a més ha ampliat el seu objecte social.

L’ampliació del seu objecte social té com a objectiu estendre l’àmbit d’actuació a tota la Comunitat Valenciana d’esta societat, que seguirà participada al 50% per la Generalitat i el Govern d’Espanya a través de SEPI Desenvolupament Empresarial. A més, este canvi té la finalitat que EEE siga una empresa que es dedique a desbloquejar, promocionar i captar inversió per a polígons industrials al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

La reunió s’ha celebrat després de la junta general de socis del parc empresarial, a la qual també ha assistit el conseller de Territori, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, presidenta del consell d’administració, i el president de SEPI Desenvolupament Empresarial, Antonio Miguel Cervera.

L’alcalde de Sagunt ha agraït després de la reunió el «compromís personal» del president de la Generalitat, Ximo Puig, i tot el treball realitzat per part de la Generalitat i el Govern central. «Parc Sagunt I va ser un èxit i Parc Sagunt II està encaminat a ser-ho també, ja tenim el doble de demanda de sòl del que és Parc Sagunt II, per la qual cosa està demostrat el gran interés que tenen els agents econòmics privats i empresarials pel desenvolupament d’este gran polígon industrial, i hui hem fet una volta de rosca més», ha destacat Moreno.

Quant al canvi de denominació social decidit hui en la reunió, Darío Moreno ha explicat que este tindrà com a objectiu promoure polígons industrials i logístics al llarg de tota la Comunitat Valenciana i «el centre decisori continua mantenint-se a la nostra ciutat i la participació de l’Ajuntament de Sagunt de les seues decisions també es manté, així que gaudirem d’una posició privilegiada per a conéixer totes eixes inversions que es realitzaran al llarg del territori». En este sentit, esta decisió és «important» per a la ciutat perquè «d’alguna forma ens continua convertint en eixe referent econòmic, industrial i logístic que som», ha apuntat Moreno.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha destacat que actualment constituix un «referent industrial i logístic en el conjunt del territori espanyol per la seua ubicació estratègica, per les seues dotacions i pels seus serveis, i és un exemple de col·laboració entre administracions públiques i amb el teixit empresarial». També ha anunciat que la Generalitat exportarà el model de gestió de Parc Sagunt a la resta de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de facilitar la transformació de sòl industrial i logístic, i d’esta manera atraure inversió i crear ocupació.

A més, Ximo Puig ha valorat l’aposta per agilitar al màxim la tramitació administrativa, la sostenibilitat i per compatibilitzar el creixement econòmic i la transició ecològica, així com l’«èxit» de la situació actual de la venda de parcel·les de Parc Sagunt I, i la «gran demanda que es preveu» en Parc Sagunt II.

Situació actual de Parc Sagunt I i II

Respecte a l’adjudicació de parcel·les de Parc Sagunt I, actualment s’ha adjudicat el 95% de la superfície total, la qual cosa suposa 1.730.000 metres quadrats de sòl. Les empreses instal·lades pertanyen principalment al sector logístic i de l’alimentació i begudes (79%), encara que també són presents sectors com a biocarburants, fusta, gestió de residus, agroquímic, fotovoltaic, cosmètics o serveis.

Entre estes empreses es troben Mercadona, Inlet Pack, Jofemesa, Grupo Arnedo, Zumavesa, Importaco, Crown Packaging, Lanutti o Svan Trading, i la seua inversió serà superior als 460 milions d’euros, contribuint a la creació de 978 ocupacions.

Respecte de Parc Sagunt II, cal destacar que suposarà la compra d’una superfície total de 5.600.000 m². Això permetrà disposar de sòl industrial abundant i de qualitat per a l’establiment de noves empreses. En estos moments ha finalitzat el procés de compra directa dels primers terrenys, un 24% de tota la superfície de Parc Sagunt II per un valor aproximat de 20 milions d’euros. A més, tal com ha explicat l’alcalde de Sagunt, i ha confirmat el president de la Generalitat, es preveu que al febrer o març «ja estiga finalitzat el procés d’expropiació, per la qual cosa ja es tindrà el 100% de la disponibilitat del sòl».

Leave a Reply

Your email address will not be published.