fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les Alqueries inicia el sistema de recollida porta a porta per millorar les dades de residus en la localitat

Les Alqueries inicia el sistema de recollida porta a porta per millorar les dades de residus en la localitat

L’objectiu 茅s arribar al 55 % de recollida selectiva en 2025 com marca la normativa estatal i evitar aix铆 pagar les sancions que s’aniran imposant en aqueix moment.

Les Alqueries ha iniciat el sistema de recollida de residus porta a porta de la Diputaci贸 de Castell贸, per tal de millorar les dades de residus en el municipi.

La implantaci贸 d’aquest sistema t茅 com a finalitat arribar al 55 % de recollida selectiva en 2025, com a marca la normativa auton貌mica, estatal i Europea, ja que amb l’actual de contenidors al carrer no s’ha superat el 10 % i, a partir d’aqueix any, l’estat imposar脿 sancions per aquelles localitats que incomplisquen les xifres establides.

En aquest sentit, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha destacat l’aposta 芦decidida i valenta de Les Alqueries en incorporar el sistema de recollida porta a porta, sent el quart municipi de les comarques de Castell贸, i que busca que la ciutadania entenguem com gestionem els residus que generem禄.

芦脡s la millor manera de cuidar el nostre medi ambient i el nostre municipi, de ser m茅s sostenibles i, per tant, de garantir que estem actuant davant de l’emerg猫ncia clim脿tica que tenim禄, ha manifestat Garcia.

Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Betlem Albero, ha explicat que 芦el porta a porta ja implantat en altres municipis ha demostrat ser el sistema que millors resultats aconsegueix en menys temps禄.

芦En aquest primer mes estarem en per铆ode d’adaptaci贸 i la ciutadania t茅 a disposici贸 el correu lorganicaporta@gmail.com o el 610789424 per a comunicar qualsevol incid猫ncia o dubte. Hem apostat per aquesta recollida perqu猫 confiem en la gent de les Alqueries i sabem que podem arribar a unes bones xifres perqu猫 les caracter铆stiques del nostre municipi fan que siga molt viable禄, ha continuat Albero.

Totes les fraccions, excepte el vidre, es trauran cada dia a la porta de casa amb els poals que ha repartit l’Ajuntament a cada habitatge gratu茂tament. La posada en marxa comen莽ar脿 amb la fracci贸 d’envasos que es recollir脿 els dimecres i diumenges. La fracci贸 org脿nica els dilluns, dijous i dissabtes, el paper i cart贸 els dimarts i la fracci贸 reste els divendres. Les cel路luloses higi猫niques com a bolquers, compreses o bastonets es podran traure cada dia dins d’una bossa.

L’horari per a traure els residus continuar脿 sent el mateix que amb els contenidors, de 20 a 22 hores. Els poals s’hauran de retirar de la via p煤blica abans de les 9 hores de l’endem脿. Per a les persones que no puguen complir amb l’horari, hi haur脿 dues 脿rees d’emerg猫ncia permanents. Una estar脿 situada en el pol铆gon Ull Fons i una altra al recinte del Mercat. Per a accedir, s’utilitzar脿 la targeta del Consorci C3/V1, que ja s’usa en l’ecoparc m貌bil. Aquest 煤ltim continuar脿 funcionant com fins ara i la recollida de voluminosos actual augmentar脿 la seua freq眉猫ncia i en lloc d’una vegada en el mes, es far脿 cada dues setmanes.

Albero ha concl貌s que 芦aquest sistema de recollida ha funcionat en altres llocs com Vistabella o Benlloc, on s’ha implantat recentment. A m茅s, altres localitats com Onda i Castell贸 estan estudiant implantar-ho en algunes zones i llocs com Pen铆scola o l’Alcora ja volen iniciar el porta a porta en tot el terme municipal. Estem plenament conven莽udes que ser脿 un avan莽 per a la localitat i que a poc a poc ens permetr脿 implantar un sistema de pagament de taxes de qui menys residus genera, menys paga, com ja est脿 passant amb l’ecoparc禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.