fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les associacions de Borriana es formaran per segon any en comunicaci贸 inclusiva i no sexista

Les associacions de Borriana es formaran per segon any en comunicaci贸 inclusiva i no sexista

S’impartir脿 un curs de nivell 2 despr茅s de la bona acollida que va tindre l’any passat el que es va impartir del primer nivell.

L’Ajuntament i la Fundaci贸 Isonomia de la Universitat Jaume I han programat per segon any un curs de comunicaci贸 inclusiva i no sexista dirigit a les associacions de Borriana.

Despr茅s de l’inter茅s mostrat per les associacions locals l’any passat, quan es va impartir el curs de nivell 1 sobre aquesta mat猫ria, s’ha decidit continuar enguany amb una formaci贸 de nivell 2, a trav茅s d’una formaci贸 gratu茂ta de 9 hores que oferir脿 eines i estrat猫gies per a fomentar la comunicaci贸 inclusiva i lliure d’estereotips sexistes.

La regidora de l’脿rea, Maria Romero, ha assegurat que 鈥渧ista la bona resposta que van donar les associacions de la ciutat en l’anterior edici贸, la regidoria d’Igualtat ha decidit tornar a apostar per aquest curs, amb l鈥檕rganitzaci贸 del nivell seg眉ent鈥.

Aquesta acci贸, com ha recordat Romero, 鈥溍﹕ possible gr脿cies al conveni anual subscrit entre l’Ajuntament i la Fundaci贸 Isonomia, a trav茅s del qual s’articulen nombroses activitats i projectes鈥.

El curs s’impartir脿 des del 30 de setembre al 21 d’octubre, majorit脿riament en l铆nia a trav茅s de l’aula virtual de la Fundaci贸 Isonomia, tot i que comptar脿 tamb茅 amb una sessi贸 pr脿ctica presencial.
Es tracta d’una activitat que, segons ha assegurat la regidora, pret茅n 鈥渇omentar en la ciutadania el comprom铆s amb la igualtat鈥, ja que 鈥減ret茅n reflexionar sobre les conseq眉猫ncies del sistema de g猫nere en el llenguatge, per a detectar els usos discriminatoris de la llengua, estudiant per qu猫 existeixen i com evitar-los鈥.

La formaci贸 constar脿 de tres parts: un bloc dedicat a la influ猫ncia del sistema sexe-g猫nere en el llenguatge i la comunicaci贸, un altre sobre les conseq眉猫ncies d’utilitzar un llenguatge sexista i l’煤s del llenguatge inclusiu com a alternativa, i un 煤ltim bloc sobre el llenguatge com a instrument per a la igualtat.

A m茅s, hi haur脿 una sessi贸 pr脿ctica amb qu猫 es pret茅n consolidar el que s鈥檋a apr茅s en la teoria en contrast amb el que es comunica des de les associacions participants. En finalitzar el curs s’atorgar脿 un certificat de participaci贸 expedit per la fundaci贸, que 茅s l’encarregada d’impartir la formaci贸.
Les persones interessades es poden inscriure fins al 23 de setembre, enviant nom, cognoms, DNI, correu electr貌nic de contacte i associaci贸 a qu猫 es pertany al Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, per l’email igualtat@burriana.es o a trav茅s del tel猫fon 691674229.

L’any passat, 16 persones de 9 associacions locals van poder rebre formaci贸 i orientaci贸 per a realitzar les seues comunicacions de manera inclusiva, 茅s a dir, dirigint-se a tota la poblaci贸 i fugint, tant en el material gr脿fic com en l’escrit, dels estereotips sexistes i excloents cap a les minories.

Aix铆, en el curs de nivell 1 que es va impartir al 2021 van participar persones associades a les entitats Futnet Burriana, club de futbol Sorinthule Football, AFDEM, associaci贸 de Ve茂ns del Grau de Borriana, Fundaci贸 Diagrama, Centre Juvenil Salesi脿

Leave a Reply

Your email address will not be published.