fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les bones pr脿ctiques ambientals a la muntanya centren la campanya ‘Tu Sumes’ de Benic脿ssim

Les bones pr脿ctiques ambientals a la muntanya centren la campanya ‘Tu Sumes’ de Benic脿ssim

El programa contempla este diumenge un passeig etnobot脿nic pel Barranc de les Agulles.

L’Ajuntament de Benic脿ssim, a trav茅s de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, continua amb la campanya de sensibilitzaci贸 i educaci贸 ambiental Tu Sumes que t茅 com a objectius conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de cuidar els ecosistemes marins i terrestres de Benic脿ssim i apreciar el patrimoni natural i cultural vinculat. La campanya s’alinea a m茅s amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 (6:aigua neta i sanejament; 11:ciutats i comunitats sostenibles; 12:producci贸 i consum responsables; 13:acci贸 pel clima; 14:vida submarina; 15:vida d’ecosistemes terrestres; 17:aliances per a aconseguir els objectius).
La primera acci贸 dins de la campanya Tu Sumes va ser la difusi贸 d’un cartell de bones pr脿ctiques ambientals a la platja entre les quals es trobaven respectar la flora i fauna marina, apostar per una mobilitat sostenible, recollir les burilles, mantindre el litoral lliure de residus, evitar el desaprofitament d’aigua i pescar 煤nicament amb llic猫ncia i en les zones delimitades. Ara la campanya se centra en les bones pr脿ctiques ambientals a la muntanya, i en les quals s’inclouen respectar la fauna i flora, prohibit encendre foc, recollir sempre les burilles aix铆 com els residus i restes de menjar, portar sempre la mascota lligada i utilitzar sempre els camins i pistes habilitats.

Aix铆 mateix, per a promoure la participaci贸 activa dels ciutadans i turistes s’ha planificat durant els mesos de setembre i octubre tallers d’educaci贸 ambiental a les muntanyes destinats a un p煤blic familiar. Esta programaci贸 comen莽ar脿 diumenge que ve 13 de setembre amb un passeig etnobot脿nic pel Barranc de les Agulles. El taller 茅s gratu茂t, apte per a tots els p煤blics i 茅s obligatori l’煤s de mascareta. El recorregut tindr脿 com a punt d’eixida la Casa de la Cultura i de 10 a 14 hores els participants realitzaran un passeig d’uns 5 quil貌metres pel qual coneixeran els exemples m茅s caracter铆stics de vegetaci贸 de la zona i l’煤s tradicional que se solia donar. A m茅s d’aprendre trucs f脿cils per a diferenciar arbres i arbustos mediterranis, els assistents podran identificar els residus m茅s habituals dels excursionistes. Els interessats a participar poden realitzar la seua inscripci贸 a trav茅s d’https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyT2UKzoUYT_ehsgMf3eyFJ-0vBVRWtarRVljAg58lXDJVOQ/viewform.

Leave a Reply

Your email address will not be published.