Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les brigades forestals de Diputació i Generalitat han actuat en més de 130 quilòmetres en zones d’alt risc en 43 pobles

Les brigades forestals de Diputació i Generalitat han actuat en més de 130 quilòmetres en zones d’alt risc en 43 pobles

El treball d’estos efectius prevé incendis amb actuacions en zones de proximitat entre l’urbà i l’agrícola i forestal.

Les 16 brigades forestals creades per la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana han actuat ja en més de 130 quilòmetres de 43 municipis de la província amb alt risc d’incendis. El treball d’estos 80 efectius prevé els incendis a través d’actuacions de neteja i millora de la zona interfície urbana-agrícola-forestal amb l’objectiu de crear les discontinuïtats necessàries que permeten reduir la possibilitat d’ocurrència d’un gran incendi forestal i a més servisquen per a complementar i millorar la xarxa d’àrees tallafocs que poguessen existir, a fi de defensar tots els béns patrimonials vigents.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “els treballs que s’estan realitzant permetran crear una franja de defensa més àmplia, dotar de major seguretat i de millors accessos als efectius que puguen intervenir en una situació d’incendi. Es facilita el treball dels bombers perquè puguen defensar amb major seguretat i eficàcia a un habitatge determinat, urbanització o població en general davant l’avanç d’un incendi forestal”.

Cal recordar que este projecte pioner compta amb una inversió conjunta d’1.945.226 euros i contribueix a completar a l’anell de seguretat de la província. Una iniciativa molt necessària, perquè a causa de l’abandó dels cultius la massa forestal de la província ha experimentat un notable increment fins a suposar, amb 423.000 hectàrees, el 64% del total de la superfície provincial (663.000 hectàrees) que és propensa als incendis.

En el cas dels treballs de neteja de barrancs que també s’estan realitzant, suposa no només un benefici durant un incendi sinó també en cas d’inundacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.