fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les diputacions de Castell贸, Val猫ncia, Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona es reuneixen per reclamar l’impuls del Corredor del Mediterrani

Les diputacions de Castell贸, Val猫ncia, Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona es reuneixen per reclamar l’impuls del Corredor del Mediterrani

La trobada ha tingut lloc al Palau de la Diputaci贸 de Tarragona, amb la participaci贸 dels presidents i presidentes d’aquestes sis institucions intermunicipals.

Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castell贸 i Val猫ncia han mantingut una reuni贸 de treball aquest dijous al Palau de la Diputaci贸 de Tarragona, en la que han participat la presidenta de la Diputaci贸 de Tarragona, Noem铆 Llaurad贸; la de Barcelona, N煤ria Mar铆n; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castell贸, Jos茅 Mart铆, i el de Val猫ncia, Toni Gaspar.

La reuni贸 pret茅n ser la primera d’una s猫rie de trobades entre aquestes diputacions, a les quals es pret茅n sumar altres diputacions que comparteixen projectes comuns. La voluntat ha sigut posar l’accent en aquells projectes que els uneixen. Tots i totes han coincidit a posar en valor la col.laboraci贸 institucional amb totes les administracions des del respecte a les compet猫ncies que t茅 cadascuna.

En la trobada, els representants d’aquestes institucions han tractat temes com el Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, han subratllat la necessitat urgent d’impulsar aquesta infraestructura ferrovi脿ria, vital per a l’activaci贸 econ貌mica i social dels municipis i han apostat perqu猫 les diputacions hi tinguin un paper actiu.

D’altra banda, i com a membres d’Art Llat铆 i Parten脿lia, en l’脿mbit de l’Euroregi贸, aquestes diputacions han remarcat la import脿ncia de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupaci贸 que comparteixen totes aquestes institucions.

Durant la trobada, s’ha posat de manifest el paper clau de les diputacions en el sosteniment de les pol铆tiques p煤bliques municipals, especialment durant els 煤ltims anys. Al mateix temps, han reclamat una major flexibilitat normativa en relaci贸 a la gesti贸 di脿ria dels municipis, especialment els m茅s petits, en mat猫ries com normatives de despesa, de contractaci贸 p煤blica o urban铆stica.

Declaracions de Jos茅 Mart铆

Per al president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, “ha sigut una reuni贸 molt positiva, en la qual sobretot hem posat en com煤 el que ens uneix com a diputacions”. Un dels elements substancials ha sigut “el treball conjunt en defensa del Corredor Mediterrani, perqu猫 茅s una demanda de la nostra societat, dels nostres empresaris i dels nostres municipis i, per descomptat, les diputacions volem estar presents i fer m茅s clara la demanda del Corredor, que ha de ser una realitat”.

D’altra banda, en la trobada ha estat molt present “la reivindicaci贸 del paper de les diputacions com a administraci贸 local, perqu猫 som un element fonamental per a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”. En aqueixa l铆nia, ja incidit en “demanar una flexibilitzaci贸 de les normatives, com el sostre de despesa o la Llei de Contractaci贸, perqu猫 ens afecten directament el dia a dia a les administracions locals”.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents a la trobada d’aquest dijous a Tarragona s’han empla莽at per defensar totes aquestes posicions en la reuni贸 de la Comissi贸 de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars , que tindr脿 lloc el 9 de mar莽 a Barcelona, convocada per la Federaci贸 Espanyola de Municipis y Prov铆ncies (FEMP).

Leave a Reply

Your email address will not be published.