fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les excavacions del Puig redescobreixen el patrimoni històric de Vinaròs

Les excavacions del Puig redescobreixen el patrimoni històric de Vinaròs

El cap del Servei Provincial d’Arqueologia ha ressaltat que aquest any s’han trobat nombroses restes de peces ceràmiques.

L’alcalde Enric Pla, juntament amb el regidor de Cultura Marc Albella, han visitat aquest dimarts els treballats d’excavació al Puig de la Mare de Déu de la Misericòrdia, per conèixer de primera mà els avenços de l’actual campanya arqueològica, que finalitza el proper dissabte 23 de juliol.

El cap del Servei Provincial d’Arqueologia, Arturo Oliver, els ha guiat en el recorregut, explicant que aquest any, per primera vegada, s’ha començat a excavar a la part que quedava sota l’antic mirador, el que ha permès descobrir gran quantitat de material de construcció i ceràmic, com àmfores i recipients importats.

“En tres setmanes hem avançat molt. En poder començar a treballar dins d’aquesta fortificació d’època ibèrica (segles VI i VII a. C.), hem constatat que aquesta construcció de dos nivells era més complexa del que pensàvem inicialment. A més, tot sembla indicar que va ser abandonada de sobte pels seus pobladors, el que està permetent recuperar moltes restes de gran valor històric”, ha detallat.

Ara, ha agregat, “el treball continua al laboratori, on en els propers mesos es realitzaran anàlisis de carbons, per intentar conèixer més detalls de la vegetació de l’època, i es buscaran llavors per conèixer quins tipus de cultius hi havia.”

L’alcalde Pla s’ha mostrat molt satisfet amb aquests resultats i ha volgut agrair als arqueòlegs i estudiants per la seva implicació en aquest projecte amb el que l’Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Castelló, busquen posar en valor la riquesa del nostre patrimoni. “Recentment es va signar un conveni que reforça aquest compromís per les dues parts”, ha recordat Pla.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Cultura Marc Albella ha explicat que està previst que s’actualitzi tota la cartelleria sobre aquest jaciment i també que es realitzin fotos aèries i en 3D per incorporar-les a una nova pàgina web que està elaborant la Diputació i on podran trobar-se els principals punts d’interès arqueològic de tota la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.