Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les guarderies de la Diputació de Castelló podran beneficiar fins a 99 municipis petits de la província

Les guarderies de la Diputació de Castelló podran beneficiar fins a 99 municipis petits de la província

El Govern Provincial impulsarà este any els primers 10 centres d’una xarxa amb un gran abast social per a frenar la despoblació.

Les guarderies de la Diputació de Castelló podran beneficiar fins a 99 municipis de la província, els que tenen menys de 1.500 habitants. El Govern Provincial impulsarà este any els primers 10 centres d’una innovadora Xarxa Provincial de Guarderies que ja dónes del seu plantejament revela el seu gran abast social i territorial per a ajudar els pobles més petits de la província a revertir la despoblació que pateixen. La institució provincial incorpora esta important iniciativa a altres serveis contra la despoblació que ja ofereix a centenars de famílies com són les Escoles Matineres, les unitats de Respir Familiar, el Transport Rural amb finalitats Metges o les ajudes directes a la natalitat. Tots els serveis que reverteixen en més oportunitats als pobles i que sumen arguments perquè les famílies romanguen en ells.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha estat visitant avui la Unitat Respira de la Diputació a La Llosa, un d’estos 99 municipis de menys de 1.500 habitants que es puguin beneficiar d’estes guarderies. “Comprovem com estos serveis de la Diputació ajuden d’una forma real a millorar la qualitat de vida de les famílies dels pobles petits. Dotem als pobles de recursos per a igualar les oportunitats dels castellonencs que trien viure als pobles petits respecte als que té qualsevol veí d’una ciutat més gran. En definitiva, són mesures de discriminació positiva amb els quals pretenem donar més arguments i facilitats perquè les famílies trien quedar-se a viure als seus pobles, perquè volem mantenir el futur i els oportunitats en els 135 municipis de la nostra província. Tots ells són necessaris perquè la nostra terra mantinga el seu patrimoni i la seua qualitat de vida, això del qual tan orgullosos estem tots els castellonencs”.

Així, Vicente-Ruiz, ha comprovat al costat de l’alcalde del municipi, Joaquín Llopis, la qualitat del servei d’estes instal·lacions que propicien que desenes de famílies del poble puguen conciliar la seua vida laboral i familiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.