fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les II Conviv猫ncies Cer脿miques d’Onda tanquen un important programa

Les II Conviv猫ncies Cer脿miques d’Onda tanquen un important programa

El portugu猫s Joao Carqueijeiro ser脿 el ceramista convidat de les jornades que tindran lloc al municipi del 5 al 8 de desembre.

Onda es prepara per a comen莽ar a les II Conviv猫ncies Cer脿miques d’Onda previstes per als pr貌xims dies 5, 6, 7 i 8 de desembre. Una activitat conjunta de l’Ajuntament d’Onda i el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, que va collir gran 猫xit en la seua primera edici贸. Encarna Ribes, tinent d’alcalde de l’Ajuntament, ha destacat que “encarem amb il路lusi贸 la segona edici贸 d’estes jornades que tenen com a finalitat l’intercanvi entre especialistes i la confecci贸 d’un mural col路lectiu que tornar脿 a situar a Onda en el mapa reunint a professionals del sector de reconegut prestigi”.

Avui s’ha donat a con猫ixer tots els detalls del programa que inclouen dos dies de pon猫ncies i un workshop, a m茅s del treball pr貌piament dit de confecci贸 del mural. Esta edici贸 comptar脿 amb la novetat de la participaci贸 de l’Associaci贸 Nacional de professionals de Cer脿mica, que presentar脿 una exposici贸 titulada ‘Ceranimalia’ al Museu del Carmen. El dimarts de 20.00 a 21.30 hores tindr脿 lloc una visita guiada a la mostra, seguida d’un sopar de conviv猫ncia entre ceramistes i institucions amb concert en directe a c脿rrec de Joymo. Este mateix dimarts a la vesprada est脿 prevista una altra visita guiada al Museu del Taulell i a l’exposici贸 de l’artista valenci脿 Enric Mestre.
Entre les xerrades de la jornada del dimecres destaca la del ceramista David Carreres que parlar脿 de ‘El mural cer谩mico como herramienta terap茅utica de expresi贸n colectiva’. Els assistents tamb茅 podran gaudir d’Amparo Contreras que abordar脿 ‘El mural cer谩mico y su importancia dentro de la Arquitectura y el Arte’.

Ribes ha anunciat que un dels principals atractius d’esta edici贸 ser脿 la participaci贸 de l’artista convidat, el portugu猫s Joao Carqueijeiro. “Este ceramista treballar脿 conjuntament amb el director de les conviv猫ncies, 脕ngel Igual, donant sentit al concepte de conviv猫ncia i intercanvi entre especialistes. El mateix Joao Carcaijeiro participar脿 en les pon猫ncies del dimecres amb una intervenci贸 en la qual explicar脿 part del seu treball i de la seua dilatada experi猫ncia”, ha informat la tinent d’alcalde d’Onda.

El dijous continuaran les pon猫ncies a c脿rrec d’institucions. A les 18.00 hores intervindr脿 Jordi Llop Pla, de l’Escola Superior de Cer脿mica de l’Alcora (ESCAL). A les 18.30 hores est脿 prevista la xerrada de Miguel Campos, president de la Sociedad Espa帽ola de Cer谩mica y Vidrio (SECV) i tancar脿 la jornada a les 19.30 hores una taula rodona amb Vicent Estall, director del Museu del Taullel ‘Manolo Safont’. En este debat participaran ceramistes del m茅s alt nivell tan espanyols com a portuguesos i argentins.

Finalment, el director de les jornades, 脕ngel Igual, ha volgut destacar el gran elenc de ceramistes que es donaran cita a Onda. “Tindrem artistes de tota la Comunitat com el premi nacional Pepe Royo o Antonio P茅rez Requena, al costat de ceramistes locals tan prestigiosos com Manolo Sales o Irene Molina”, ha finalitzat Igual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.