fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les obres de l’aparcament del Gregori Maians comencen després de la Fira i Festes de Gandia

Les obres de l’aparcament del Gregori Maians comencen després de la Fira i Festes de Gandia

Els treballs es faran de forma progressiva per tal d’aconseguir la menor afecció a l’aparcament existent, però en un moment donat caldrà tancar-lo per tal d’asfaltar-lo.

El Vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, el co-portaveu del Govern i president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, i el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, van comparèixer ahir al matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar de l’imminent inici de les obres de condicionament, asfaltat, senyalització, il·luminació i supressió de barreres arquitectòniques al solar, ja municipal, situat al costat del col·legi Gregori Maians.

La intenció del govern local era que les obres finalitzaren abans de la Fira i Festes de Gandia, que comencen el pròxim divendres fins diumenge. L’episodi fort de pluges de les darreres setmanes però, va aconsellar ajornar els treballs al pròxim dimarts, 1 d’octubre, amb un termini aproximat d’un mes.
A hores d’ara, ja s’han iniciat els treballs al perímetre, pel carrer Bellreguard, per a permetre la instal·lació a l’interior del pàrquing d’un gran bàcul que il·luminarà tot l’espai. “Els treballs al subsòl han fet necessari encomanar a l’empresa un estudi arqueològic per tal de descartar qualsevol afecció sobre restes arqueològiques.

Cal recordar que a pocs metres, al solar de la desapareguda Ermita de les Ànimes, s’hi troba un jaciment amb restes d’una antiga alqueria islàmica del segle X. Per tant, des de l’Ajuntament vetllarem també per la conservació del nostre patrimoni”, ha assegurat Alandete, qui ha recordat la importància per a la ciutat i el veïnat del barri de tindre un aparcament d’estes característiques en bones condicions, tant urbanístiques com de seguretat.

Com ha explicat Picornell, el projecte contempla l’asfaltat, il·luminació, senyalització i “eliminació de barreres arquitectòniques, tal com el govern local està fent de forma progressiva a la ciutat. En portem ja 300. Però també actuarem als carrers del voltant o perímetre. Així, millorarem el carrer Bellreguard i al carrer Mossèn Moragues farem un accés directe al pàrquing. A l’avinguda dels Esports, eliminarem la vorada de l’antic carril bici. D’esta manera, a les 180 places del nou aparcament municipal, caldrà sumar-hi les de cordó que s’hi guanyaran”.

La intenció és que mentre duren els treballs hi haja la mínima afecció a les places d’aparcament existents, tot i que en un moment donat, com és lògic, caldrà tancar el solar per tal d’asfaltar-lo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.