fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les obres de rehabilitació del Jardí del Mucbe de Benicarló encaren la recta final

Les obres de rehabilitació del Jardí del Mucbe de Benicarló encaren la recta final

El jardí comptarà amb un hort botànic i una àgora per a concerts i activitats culturals.

Els treballs d’adequació del jardí interior del museu completaran totalment la rehabilitació de l’antic Convent de Sant Francesc i li donaran un valor afegit.

El Jardí del Mucbe ja està prop de ser una realitat. Amb la finalització de les obres els pròxims dies, es completarà definitivament la rehabilitació de l’antic Convent de Sant Francesc i es recuperarà així l’esperit de l’hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l’alimentació.

En concret, el nou espai cultural, de 1.900 metres quadrats, s’ha dividit en tres zones: una per a l’hort botànic on s’han mantingut els arbres que existien i es plantaran espècies de flors i vegetals autòctones; una altra per a l’àgora amb una grada amb capacitat per a 100 persones; i una tercera que soluciona els problemes d’accés del carrer Madrid, on també es plantaran arbres. A més de l’entrada del carrer Madrid, també s’han habilitat altres dues entrades: una pel carrer de la Pau i una altra per l’interior del mateix museu.

El projecte suposarà una inversió de 197.704,2 euros, dels quals 150.000 euros han anat a càrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputació de Castelló dins del Pla Castelló 135. La part restant ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.