fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les oficines d’informació turística de Peníscola atenen quasi el triple de consultes el 2021 que l’any anterior

Les oficines d’informació turística de Peníscola atenen quasi el triple de consultes el 2021 que l’any anterior

En els punts informatius oberts al públic s’han atés més de 86.000 viatgers.

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de la tasca de l’equip d’informadors turístics amb els quals compta la localitat, al llarg de 2021. Les xifres són “les esperades després d’un any en què s’ha iniciat la recuperació, malgrat la pandèmia” ha valorat la regidora de l’àrea en el consistori, Raquel París, qui ha confirmat que la xifra de consultes ateses tant en taulells, com a través del correu electrònic i el telèfon, ha experimentat un increment substancial, que suposa quasi el triple de les consultes resoltes l’any anterior.

Concretament s’han atés un total de 86.079 viatgers, dels quals 71.279 eren procedents del nostre país i 14.870 de fora de les nostres fronteres

La major part de les consultes es concentren en els mesos de juliol, agost i setembre, durant els quals les ocupacions hoteleres van registrar repunts substancials respecte a la temporada anterior.

El municipi ha comptat amb dos punts d’informació turística al llarg de la temporada d’estiu, incloent Peñismar, i manté l’atenció al públic en l’oficina central al llarg de tot l’any.

En col·laboració amb l’àrea de Personal, es van equipar les oficines i el seu personal de dispositius de seguretat, senyalització, mampares i equips de protecció per als informadors “amb l’objectiu de continuar garantint la seguretat tant de l’equip com dels visitants i turistes demandants d’informació” ha assegurat París.

A més, enguany s’ha comptat novament amb un equip d’informadors en via pública gràcies a la posada en marxa d’un pla d’ocupació municipal al qual es va sumar un equip posat en marxa per Turisme Comunitat Valenciana “cosa que inequívocament ha contribuït al fet que els usuaris de les nostres platges comptaren amb major informació in situ podent resoldre moltes dels seus dubtes” ha ampliat.

El personal de les Tourist Info s’amplia en funció de les necessitats del servei i enguany l’Ajuntament ha comptat, novament, amb la una aportació econòmica de la Diputació Provincial de Castelló per a aquest reforç a través del Patronat Provincial de Turisme.

La regidora de l’àrea, durant el balanç de les dades, ha volgut reconéixer l’important treball de l’equip d’informadors turístics, “el treball de l’equip dels nostres informadors turístics s’ha vist incrementat notablement i es recupera acostant-se a xifres pre-pandèmia, després d’un estiu de molta activitat, per l’esforç de la qual vull felicitar-los” ha recalcat, recordant que l’any passat es van atendre les consultes d’uns trenta mil viatgers.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha destacat l’important paper de la informació en pandèmia per al bon funcionament de l’activitat, dins dels paràmetres de seguretat, “que els nostres visitants coneguen les mesures de seguretat sanitària, se senten ben rebuts i atesos és fonamental i en això els nostres informadors turístics en les nostres oficines tenen un paper fonamental”, valorant també el paper en aquest sentit dels informadors en via pública, la policia local i les mateixes empreses de serveis que enguany han registrat xifres d’activitat notablement majors a les del passat any. “Per a enguany hem de continuar treballant en la mateixa direcció, motivant l’arribada de turistes, generant i promocionant els nostres atractius, posant en valor els nostres avantatges competitius i garantint informació de qualitat abans i també durant l’experiència del seu viatge” ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.