fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les persones participants en el programa Il路lusiona鈥檛 ultimen la fase de formaci贸 laboral a Borriana

Les persones participants en el programa Il路lusiona鈥檛 ultimen la fase de formaci贸 laboral a Borriana

Una vegada finalitzada aquesta fase s’obri el torn de la intermediaci贸 laboral, en qu猫 tindr脿 m茅s pes la inclusi贸 social i la difusi贸 del projecte entre empreses.

El projecte Il路lusiona鈥檛 d’itineraris integrats d’inserci贸 sociolaboral de Borriana acaba aquesta setmana la fase de formaci贸, en la qual s’han desenvolupat accions formatives individualitzades seguint itineraris espec铆fics per a cada participant, que han estat marcats per l’equip d’intervenci贸 del projecte en funci贸 de les necessitats detectades.

Com ha explicat la regidora d’Inclusi贸, Maria Romero, 鈥渁l llarg del mes passat s’han realitzat aquestes formacions certificades en funci贸 dels objectius d’inserci贸 social i laboral marcats, principalment, per l’ocupabilitat鈥.
En aquest sentit, s’han dut endavant cursos de millora d’habilitats laborals generals, com l’alfabetitzaci贸 digital per nivells o els cursos de castell脿, aix铆 com altres cursos de compet猫ncies laborals concretes, com ara la poda i recol路lecci贸 en jardineria, monitor de menjador, assist猫ncia d’ajuda a domicili, manipulaci贸 d’aliments o la conducci贸 de carretons elevadors.

Romero ha assegurat que 鈥渢ots els cursos s’han desenvolupat amb 猫xit i han sigut avaluats de forma molt positiva tant per les persones participants com per l’equip d’atenci贸 que formen les treballadores socials, l’orientadora laboral, la psic貌loga i el personal d’administraci贸.

A m茅s a m茅s, cal destacar que les pr脿ctiques formatives s’han realitzat seguint els objectius de promoure l’economia circular i del b茅 com煤, per la qual cosa s’han desenvolupat en el municipi i han sigut impartides per entitats municipals, perqu猫 el desenvolupament revertisca 铆ntegrament en la pr貌pia ciutat.

Una vegada finalitzades les formacions laborals s’obri la fase d’intermediaci贸 laboral, que busca la coordinaci贸 amb empreses de la zona perqu猫 puguen con猫ixer l’exist猫ncia del projecte i les persones participants que puguen encaixar en els perfils que necessiten, aix铆 com els beneficis que aporta la responsabilitat social corporativa per a totes les parts.

En aquesta nova fase, pren m茅s protagonisme la inclusi贸 social, amb l’inici de tallers d’habilitats socials, mentre que continuar脿 treballant-se la digitalitzaci贸 i es mantenen les cites d’atenci贸 psicol貌gica.

D’aquesta manera, com ha indicat Romero, 鈥渓’equip conformat per la psic貌loga i les treballadores socials implementar脿 les accions perqu猫 cada participant avance en els objectius, que es van aconseguint gradualment gr脿cies a la creaci贸 d’una xarxa entre les participants鈥.

El projecte Il路lusiona鈥檛 est脿 cofinan莽at per la Conselleria d鈥橧gualtat i Pol铆tiques Inclusives i per la Uni贸 Europea a trav茅s del Fons Social Europeu. Les persones participants han sigut derivades per la unitat de treball social dels Serveis Socials municipals, entre aquelles persones benefici脿ries de la Renda Valenciana d’Inclusi贸, principalment dones del barri de la Bosca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.