fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les persones sordes podran seguir els plens municipals en temps real a Castell贸 de la Plana

Les persones sordes podran seguir els plens municipals en temps real a Castell贸 de la Plana

La sessi贸 del 27 d’abril estrenar脿 el sistema per a aquest segment de la poblaci贸, que fins ara no les podia veure en ‘streaming’

L’Ajuntament de Castell贸 ja ha realitzat amb 猫xit les proves t猫cniques necess脿ries perqu猫 els plens municipals incloguen en la seua retransmissi贸 per ‘streaming’ la interpretaci贸 en llenguatge de signes. Els ciutadans ja poden seguir les sessions plen脿ries en temps real per貌 el nou projecte, en el qual han col路laborat la regidoria de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸 i l’Associaci贸 de Persones Sordes (Apesocas), d贸na satisfacci贸 a la demanda d’aquest segment de poblaci贸 que fins ara nom茅s tenia acc茅s als plens gravats entrant en el web del consistori.

El projecte comen莽ar脿 a rodar en el ple d’aquest mes que tindr脿 lloc el pr貌xim dia 27. A m茅s de poder seguir les sessions des de qualsevol ordinador, s’ha habilitat una pantalla a l’interior del sal贸 de plens perqu猫 les persones amb discapacitat auditiva tinguen acc茅s a la interpretaci贸 sense perdre la visi贸 directa dels intervinents. Queda pendent la coordinaci贸 amb el departament d’enginyeria per a la instal路laci贸 definitiva del cablejat i l’adquisici贸 d’una pantalla per al sal贸 de plens amb caracter铆stiques m茅s adequades a les noves necessitats.

Hi haur脿 dos traductors de l’associaci贸 que s’alternaran en les retransmissions cada vint minuts. Int猫rprets d’Apesocas ja van treballar en els plens dels mesos de febrer i mar莽 per fer-los accessibles als seus associats, per貌 en els dos casos va ser en diferit. Ara, amb l’estrena de les retransmissions en directe, les persones sordes, igual que la resta de ciutadans, podran seguir el desenvolupament de les sessions plen脿ries a trav茅s del web de l’Ajuntament (www.castello.es).

Leave a Reply

Your email address will not be published.