fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Escola d’Igualtat a Castell贸 tanca la seua segona edici贸 amb un total de 35 assistents

L’Escola d’Igualtat a Castell贸 tanca la seua segona edici贸 amb un total de 35 assistents

El programa ofereix formaci贸 en igualtat d’oportunitats i viol猫ncia de g猫nere i un espai per a analitzar i debatre aquests temes.

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, va participar dimarts passat en la clausura de la segona edici贸 de l’Escola d’Igualtat, un acte en el qual es van lliurar els t铆tols d’assist猫ncia a les 35 persones concurrents.

L’Escola d’Igualtat 茅s un programa formatiu, de 20 hores de durada i gratu茂t, que imparteix el personal t猫cnic del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castell贸 (SIO). Aix铆, aquest projecte “tracta d’oferir a la ciutadania formaci贸 en igualtat d’oportunitats i viol猫ncia de g猫nere i tamb茅 generar un espai en el qual analitzar i debatre sobre aquestes q眉estions”, va destacar Brancal.

La regidora d’Igualtat tamb茅 va afirmar que “com a regidora 茅s molt satisfactori comprovar com els programes que realitzem s贸n tan ben rebuts per la ciutadania. Aix铆, el pr貌xim any tornar脿 a realitzar-se una edici贸 de l’Escola d’Igualtat”.

El temari abordat en aquesta segona edici贸 de l’Escola d’Igualtat ha tractat, durant la primera sessi贸, conceptes b脿sics com el patriarcat, sexe i g猫nere, rols i estereotips, socialitzaci贸 de g猫nere, igualtat formal i real d’oportunitats en dones i homes, discriminaci贸 per ra贸 de sexe i g猫nere, bretxa de g猫nere, perspectiva de g猫nere, accions positives o ‘mainstreaming’.

D’altra banda, l’an脿lisi de l’educaci贸 en els col路legis, llibres de text i elecci贸 d’estudis segons el g猫nere van ser els temes que van vertebrar la segona sessi贸, mentre que la tercera classe es va dedicar de forma 铆ntegra a l’煤s d’un llenguatge inclusiu i no sexista. Durant la quarta sessi贸 es va analitzar com dones i homes usem el temps de forma desigual i les conseq眉猫ncies que provoca aquest fet en la vida d’uns i unes altres. La salut de les dones es va abordar la cinquena sessi贸. La sisena i la setena van ser per a la viol猫ncia de g猫nere i l’煤ltima va tractar sobre com incorporar la perspectiva de g猫nere en els projectes d’entitats socials.

L’alumnat participant d’aquesta edici贸 va mostrar durant l’acte de clausura la seua satisfacci贸 amb el curs i tamb茅 el seu inter猫s a participar en futures activitats de sensibilitzaci贸 sobre la viol猫ncia de g猫nere que es realitzen des del Servei d’Igualtat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.