fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Església catòlica prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L’Església catòlica prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

La Congregació per a la Doctrina de la Fe ha redactat un nou document amb el nom de “Instrucción Ad resurgendum cum Christo” concreta com s’han de conservar les cendres.

L’Església catòlica prohibeix des d’avui escampar les cendres dels difunts i també que siguen conservades a casa, segons el nou document aprovat pel papa Francisco.

En el document s’explica que encara que l’Església segueix preferint la sepultura dels cossos, s’accepta la cremació però es prohibeix escampar les cendres i fins i tot es podrà negar el funeral en el cas que així es decidisca.

Per a l’Església, “la conservació de les cendres en un lloc sagrat pot ajudar a reduir el risc de sostraure als difunts de l’oració i el record dels familiars i de la comunitat cristiana”. Així, “s’evita la possibilitat d’oblit, falta de respecte i maltractaments, que poden sobrevenir sobretot una vegada passada la primera generació, així com pràctiques inconvenients o supersticioses”.

Per açò, les cendres del difunt, “per regla general, han de mantenir-se en un lloc sagrat, és a dir, en el cementeri o, si és el cas, en una església o en un àrea especialment dedicada a tal fi per l’autoritat eclesiàstica competent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.