fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Hospital d’Alzira realitza el primer implant a Espanya d’una pròtesi impresa en 3D en el canell d’un pacient

L’Hospital d’Alzira realitza el primer implant a Espanya d’una pròtesi impresa en 3D en el canell d’un pacient

S’ha reemplaçat l’escafoide humà per un implant biònic imprès segons les mesures de l’os del canell sà.

El pacient ha recuperat la funcionalitat de la mà intervinguda, després de 10 anys de pèrdua de mobilitat i força.

L’Hospital Universitari de la Ribera, a Alzira, s’ha convertit en el primer centre sanitari d’Espanya a implantar una pròtesi impresa en 3D per a substituir l’os escafoides fracturat del canell d’un pacient.

Gràcies a esta intervenció, el pacient ha pogut recuperar la mobilitat de la seua mà, ja que la impressió, realitzada en titani, reproduïx amb precisió la funció de l’escafoide lesionat.

El pacient intervingut és un home de 40 anys que, des de 2009, patia una lesió del carp a la seua mà esquerra, la qual cosa li havia fet perdre de manera progressiva la mobilitat i força del canell.

Segons ha destacat el doctor Luis Aguilella, facultatiu del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Universitari de la Ribera, “sense este implant biònic, la lesió que patia el pacient hauria requerit soldar diversos ossos del carp -el que es coneix com artròdesis-, fins al punt de perdre quasi per complet la mobilitat de la mà”.

“Amb este implant, no obstant això, hem pogut reemplaçar l’escafoide danyat perquè, al costat de la resta d’ossos, actue en el moviment del canell, recuperant l’ús quotidià i natural de l’articulació”, ha explicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.