fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’hospital de Gandia aplica una t猫cnica autorregenerativa per a millorar lesions oculars

L’hospital de Gandia aplica una t猫cnica autorregenerativa per a millorar lesions oculars

Es tracta del col路liri de plasma ric en factors de creixement, que s’obt茅 despr茅s d’una extracci贸 de sang.

L’hospital Francesc de Borja de Gandia ha posat en marxa una nova t猫cnica per a tractar patologies oculars que afavorix la cicatritzaci贸 de les lesions corneals i disminu茂x els efectes inflamatoris. Es tracta de la utilitzaci贸 del col路liri de plasma ric en factors de creixement (PRFG) .

Per a aix貌, es procedix a l’extracci贸 de sang del pacient en el Laboratori d’An脿lisis Cl铆niques de l’hospital. A continuaci贸, s’activa un protocol de processos f铆sic-qu铆mics fins a aconseguir que les plaquetes alliberen prote茂nes i es puga obtenir el plasma.

Una vegada obtingut el col路liri, en concret 32 flascons d’este, se li lliura directament al pacient, que haur脿 de seguir les indicacions que li hagen explicat pr猫viament en la consulta d’Oftalmologia per al seu 煤s i manteniment.

Amb aix貌, els pacients eviten haver d’acudir a l’Institut Oftalmol貌gic de Val猫ncia 鈥 FISABIO per a realitzar-se este tractament, amb el que s’estalvien costos, es redu茂xen els despla莽aments i disminu茂x l’ansietat del pacient.

El col路liri de plasma ric en factors de creixement s’utilitza principalment per al tractament de les 煤lceres latents, en la s铆ndrome d’ull sec sever, en la s铆ndrome seca postl脿ser, i per a la reconstrucci贸 de la superf铆cie despr茅s de la perforaci贸 corneal associada amb el trasplantament de membrana amni貌tica; si b茅 les indicacions s贸n m煤ltiples i podria utilitzar-se en molts altres casos.

“Els productes derivats de la sang han demostrat la seua capacitat per a estimular la regeneraci贸 de diferents teixits, i la regeneraci贸 ocular 茅s un exemple d’aix貌”, ha explicat el cap de servei de Laboratori de l’hospital de Gandia, el doctor Juli谩n D铆az.

Segons ha explicat des del servei d’Oftalmologia la doctora Mar铆a Garc铆a Pous, responsable de la Unitat de C貌rnia i Uveitis, els factors de creixement i les mol猫cules d’adhesi贸 cel路lular “tenen un paper important en la cicatritzaci贸 de ferides i milloren el proc茅s fisiol貌gic en la zona de la lesi贸”.

“Este col路liri proporciona una major concentraci贸 de factors de creixement en comparaci贸 amb el s猫rum aut貌leg que tradicionalment s’ha utilitzat en la curaci贸 de ferides epitelials de la c貌rnia”, ha afegit l’especialista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.