fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Impost de Vehicles de Vila-real s’adapta a la nova classificaci贸 amb bonificacions del 75% per a afavorir les “emissions zero”

L’Impost de Vehicles de Vila-real s’adapta a la nova classificaci贸 amb bonificacions del 75% per a afavorir les “emissions zero”

L’ordenan莽a de l’Impost de Vehicles de Tracci贸 Mec脿nica (IVTM) es modificar脿 per a poder aplicar bonificacions del 75% als vehicles d’emissi贸 zero i un 50% als denominats vehicles ECO.

D’esta manera, l’ordenan莽a de l’IVTM s’adapta a les noves categories de vehicles, segons la classificaci贸 ambiental del Reglament General de Vehicles, i la seua modificaci贸 de 2018.
“L’impost de vehicles de Vila-real 茅s un dels m茅s baixos de la prov铆ncia, tal com acredita l’informe sobre taxes i impostos municipals elaborat per l’UJI. Aix铆 i tot, i amb l’objectiu tamb茅 d’adaptar l’ordenan莽a a les 煤ltimes classificacions incorporades al reglament general, definim bonificacions especials en la l铆nia de premiar la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient”. En concret, la modificaci贸 de l’ordenan莽a que aprovar脿 la setmana que ve establix una bonificaci贸 del 75% a favor de vehicles amb categoria ambiental “0 emissions” i una bonificaci贸 del 50% per als vehicles d’etiqueta ambiental “ECO”.

L’ordenan莽a de l’impost de vehicles mant茅 les exempcions ja previstes en la normativa vigent en l’actualitat, com en el cas d’ambul脿ncies, vehicles de transport urb脿 o matriculats per persones amb mobilitat redu茂da, entre altres. Igual que s’ha fet en el cas de l’ordenan莽a de l’IBI, s’ha comptat per primera vegada amb un informe d’impacte de g猫nere sobre les pol铆tiques fiscals.

“S贸n canvis m铆nims, per貌 que demostren el comprom铆s de l’Ajuntament per adaptar la normativa municipal a les noves realitats i reglamentacions, amb l’objectiu 煤ltim d’incentivar l’煤s de vehicles menys contaminants que ens ajuden a avan莽ar cap a un horitz贸 de zero emissions i una ciutat m茅s sostenible”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.