fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’obertura del servei d’inspecci贸 de solars a Almassora permet superar al mig any les notificacions de tot el 2015

L’obertura del servei d’inspecci贸 de solars a Almassora permet superar al mig any les notificacions de tot el 2015

Quatre operaris del Pla d’Ocupaci贸 Municipal adeq眉en les parcel路les p煤bliques.

L’Ajuntament d’Almassora ha notificat des de principi d’any a 132 propietaris de solars abandonats la petici贸 per a netejar les parcel路les i evitar aix铆 la proliferaci贸 de plagues i prevenir incendis. La xifra supera els 108 expedients oberts en el conjunt del 2015 i 茅s fruit del treball del servei exclusiu d’inspecci贸 de solars abandonats.

Aix铆 ho ha ressaltat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, despr茅s de la publicaci贸 de les dades que apunten a un increment del volum de notificacions generades en les 煤ltimes dates gr脿cies a la creaci贸 d’un servei independent de la inspecci贸 d’obres, que fins a 2015 s’ocupava de forma simult脿nia de la supervisi贸 de solars abandonats. Despr茅s de l’engegada d’este lloc, el consistori va enviar 181 avisos en 2016, xifra que podria incrementar-se si continua la progressi贸 del primer semestre del 2017.

Per la seua banda, el consistori ha pres ja les seues pr貌pies mesures per a endre莽ar aquells terrenys de la seua propietat. Per a莽貌, quatre treballadors del Pla d’Ocupaci贸 Municipal (PEM) treballen des de la setmana passada per a adequar els espais en els quals proliferen restolls acumulats durant l’hivern. “En concret, dos operaris treballen en la platja i altres dos en el nucli urb脿 per a posar a punt els solars”, ha apuntat Martinavarro.
La major dificultat per a mantenir nets els terrenys abandonats es produeix a l’hora de localitzar als propietaris no identificats, la major part de les vegades empreses liquidades o que han canviat de titularitat. La situaci贸 茅s oposada quan els receptors s贸n titulars f铆sics. Les dades disponibles en el departament d’Urbanisme confirmen que els propietaris de les finques atenen els requeriments municipals de forma majorit脿ria i amb agilitat.

En cas contrari, recorden estes fonts, l’inspector de solars continua avan莽ant amb l’expedient sancionador per a multar als infractors. Superats els terminis legalment establits, el consistori activa les multes coercitives fins que els propietaris endrecen les parcel路les. “Ocorre en casos a茂llats, ja que els propietaris solen respondre amb rapidesa a la petici贸 de neteja”, ha considerat l’edil.

Esta part recorda que mantenir a punt els solars 茅s la millor soluci贸 per a evitar incendis com el que ahir va arrasar 8.000 metres quadrats en una parcel路la situada al costat del camp de futbol Jos茅 Manuel Pesudo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.