fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’obra del bulevard Sant Jaume d’Almassora avança després d’adjudicar per 88.000 euros un tram per als vianants

L’obra del bulevard Sant Jaume d’Almassora avança després d’adjudicar per 88.000 euros un tram per als vianants

Els fons Feder subvencionen l’actuació que prioritzarà a transeünts i ciclistes.

La junta de govern de l’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat les obres de la fase 3 del carrer Sant Jaime, entre els carrers Dos de Maig i Mare de Déu de Gràcia, per 88.276,76 euros (IVA inclòs). L’actuació, que afecta 270 metres de vial, va eixir a licitació per 110.000 euros. La mercantil Latra 2010 S.L., amb seu a Castelló, ha resultat la millor valorada per ser l’oferta econòmicament més avantatjosa.

Les obres, que suposaran un estalvi de més de 21.700 euros per a les arques municipals, unificaran un tram de la zona nord seguint les determinacions del pla integral de reforma que van redactar els tècnics l’any passat i que està valorat en 800.000 euros. Esta fase, amb un termini d’execució de dos mesos, forma part de les sis en què està dividida la intervenció i que ja ha culminat la primera.

En concret, la nova configuració del vial està dirigida a fomentar la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa a la millora de l’accessibilitat per als vianants i mobilitat ciclista. Per a açò es redueix la grandària de la calçada i s’amplia la superfície per al vianant. En concret, esta actuació suposa implantar un itinerari per als vianants accessible en el tram comprès entre els carrers Dos de Maig i Mare de Déu de Gràcia.

L’actuació en el vial Sant Jaume està inclosa en l’estratègia EDUSI per a rebre ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i té un termini d’execució de dos mesos. “Suposa un nou avanç en la reforma global del carrer Sant Jaume, que aviat adjudicarà també els treballs de la fase 2, posterior a esta per recomanació tècnica, fins a aconseguir l’equador del nou bulevard”, ha indicat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

Este, amb una longitud de 1.200 metres, és una de les principals vies d’accés a Almassora, un carrer molt transitat que propicia l’excessiva velocitat del tràfic pels carrils de circulació amb més de sis metres que presenten determinades zones del vial. L’equip de govern vol atallar esta perillosa conducció, incompatible a més amb l’ús residencial que té la totalitat del carrer.

L’edil de l’àrea ha demanat disculpes als veïns per les molèsties que causaran les obres, a les quals aviat se sumaran les de la vorera frontal, en el costat sud, després de l’adjudicació de la segona fase de la reforma. “Les inevitables molèsties donaran pas a un bulevard accessible, amb més espai per al vianant i un notable increment de la seguretat i del descans per al veïnat”, segons les mateixes fonts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.