fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Oficina de la Vivenda de l’Ajuntament de Castell贸 tanca l’any amb 233 atencions a fam铆lies

L’Oficina de la Vivenda de l’Ajuntament de Castell贸 tanca l’any amb 233 atencions a fam铆lies

La regidoria ha acordat rebaixes en els lloguers socials de l’EIGE per a beneficiar els nuclis familiars amb rendes molt baixes

L’Oficina de la Vivenda de l’Ajuntament de Castell贸 tanca aquest 2016 havent realitzat 233 atencions a fam铆lies castellonenques que requerien una ajuda o mediaci贸 davant les dificultats per pagar el lloguer o davant execucions hipotec脿ries. Del total d’atencions, 74 casos s贸n de fam铆lies que ja havien necessitat l’ajuda del servei en anys anteriors i 159 corresponen a nous demandants.

La vicealcaldessa i regidora de Vivenda, Ali Brancal, ha destacat que “el treball que s’est脿 duent a terme se salda amb el positiu resultat de que actualment no hi ha cap fam铆lia que s’haja quedat al carrer, ja que s’ha pogut donar resposta a la gran quantitat de demandants, especialment als quals es trobaven en una situaci贸 m茅s complicada”. En aquest sentit, la regidora ha destacat que l’Oficina de la Vivenda se centra tant a tramitar lloguers socials com a assessorar i intervenir amb els bancs.

Sobre aquest tema, Brancal ha recordat que “gran part del treball se centra en la medicaci贸 i la negociaci贸 amb els bancs, que mantenen unes l铆nies vermelles en el que respecta, especialment a l’ocupaci贸”. Segons la regidora de l’脿rea, “les entitats financeres s贸n inflexibles amb les ocupacions irregulars, de manera que mai faciliten un lloguer social a una fam铆lia que, per molt complicada que sigui la seva situaci贸, haja continuat en l’habitatge de forma irregular”. La regidora ha afegit que “els 煤nics pisos que se’ns han ofert per part dels bancs s贸n els que estan ocupats i des de l’Ajuntament no s’han acceptat perqu猫 no volem formar part de cap proc茅s de desnonament”.

En els propers mesos, el servei de l’Oficina de la Vivenda se centrar脿 a elaborar una borsa de domicilis per poder facilitar la gesti贸 de cara a aquells que requereixen una soluci贸 habitacional. “Ens ha costat redactar les bases d’aquesta borsa perqu猫 el proc茅s ha estat molt meticul贸s per poder garantir que els domicilis inclosos tinguin les condicions adequades per ser una opci贸 d’habitatge digne”, segons la regidora.

Detallats per mesos, aquells que m茅s atencions han registrat s贸n novembre, amb 44 casos, i abril, amb 33. Els mesos menys complicats del balan莽 anual han estat juliol, amb 4 casos, i febrer, amb 11. El servei prestat per part de l’Oficina de la Vivenda se suma al treball i les tramitacions que tamb茅 es duen a terme amb els habitatges del EIGE, que l’Ajuntament facilita a trav茅s d’un lloguer social.

Sobre aquest tema, durant aquest any la regidoria de Vivenda ha acordat una rebaixa de fins al 30% en el lloguer dels pisos de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat per facilitar l’acc茅s a persones i fam铆lies amb necessitat. La mesura beneficia a les 50 habitatges que l’entitat t茅 a la ciutat i ha suposat “una proposta m茅s que se suma a totes les que l’Ajuntament de Castell贸 empr猫n per oferir solucions habitacionals per als diferents problemes relacionats amb l’habitatge”, segons Ali Brancal.

En xifres absolutes, la rebaixa de fins al 30% en els habitatges situa a la majoria de lloguers entorn dels 200 euros, una xifra que resulta m茅s adequada per a aquelles persones i fam铆lies amb dificultats per pagar un lloguer convencional o una hipoteca. A m茅s, “tamb茅 s’est脿 estudiant la possibilitat de revisar els preus de lloguer dels pisos que ja estan habitats perqu猫 els actuals usuaris es benefici茂n tamb茅 d’aquesta rebaixa en el preu”, ha assegurat Brancal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.