fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’OMIC d’Onda d贸na resposta a gaireb茅 500 expedients de reclamaci贸

L’OMIC d’Onda d贸na resposta a gaireb茅 500 expedients de reclamaci贸

La majoria de reclamacions que va atendre l’any passat l’Oficina situada en la planta baixa de l’Ajuntament estan relacionades amb telecomunicacions, seguides per un percentatge molt inferior per entitats financeres.

El tinent d’alcalde de l’脿rea de Comer莽 de l’Ajuntament, 脕ngel Badenas, ha informat que l’Oficina Municipal d’Informaci贸 al Consumidor d’Onda (OMIC), ubicada en la planta baixa del consistori, ha resolt en 2015 gaireb茅 500 expedients de reclamaci贸. Aix铆 es despr猫n de la mem貌ria anual del servei gratu茂t d’informaci贸 i assessorament als usuaris i consumidors sobre infraccions en mat猫ria de consum.

Igual que en anys anteriors, les reclamacions relacionades amb les telecomunicacions lideren el r脿nquing dels onders (181), seguit de les reclamacions sobre entitats financeres (35), habitatge (31) o segurs (29). Aix铆 mateix, l’informe revela un augment considerable de la presentaci贸 dels fulls de reclamacions, que des de l’OMIC es remeten al servei Territorial de Consum de Castell贸 i que s贸n una prova de la conscienciaci贸 a nivell ciutad脿 d’exercir els seus drets.

De la totalitat dels expedients tramitats, 79 s’han resolt en arbitratges de la Junta Arbitral de Consum (JAC), la qual cosa han convertit a Onda en la segona poblaci贸 de la prov铆ncia de Castell贸 que m茅s juntes ha interposat, superant poblacions amb molts m茅s habitants i consolidant els serveis prestats.

Badenas ha assenyalat que Onda disposa d’aquest servei gratu茂t per als consumidors mitjan莽ant l’assessorament d’un advocat de la Uni贸 de Consumidors de Castell贸, que at茅n les consultes els dimarts de 16.30 a 18.30 hores, i els dijous i divendres de 9.30 a 13.15 hores, i compta amb una aportaci贸 de l’Ajuntament de m茅s de 12.000 euros.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.