fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Lorenzo destaca l’abs猫ncia d’incidents importants en l’equador de la Magdalena

Lorenzo destaca l’abs猫ncia d’incidents importants en l’equador de la Magdalena

La Policia Local ha at茅s 1.511 trucades en la sala del 092, 123 per mol猫sties per colles i ha formulat tres den煤ncies per soroll.

El tinent d’alcaldia de Seguretat P煤blica, Antonio Lorenzo, ha presentat el balan莽 de l’equador de les festes de la Magdalena de l’脿rea de seguretat de l’Ajuntament de Castell贸 corresponent a l’activitat de la Policia Local de Castell贸 i Bombers Municipals. Lorenzo ha subratllat que “fins ara la Magdalena est脿 transcorrent de forma molt tranquil路la i sense incidents importants” pel que el regidor ha aprofitat per a agrair a tots els col路lectius que facen possible “la conviv猫ncia entre l’oci i la festa amb el dret al descans dels ve茂ns”.

Quant a les dades, el regidor s’ha referit en primer lloc al cap铆tol d’accidents de tr脿nsit, dels quals s’han registrat 24 amb un total de nou ferits lleus. Una xifra molt similar a la de 2015 quan es van registrar 21 accidents amb 11 ferits lleus. A m茅s, la Policia Local de Castell贸 ha instru茂t dos atestats per delictes contra la seguretat vi脿ria, els dos per conduir sota els efectes de l’alcohol amb taxa alta.

En el cap铆tol de detencions i dilig猫ncies a prevenci贸, ahir dimarts es va procedir a la detenci贸 d’un home per un presumpte delicte d’atemptat contra un agent de l’autoritat. Al marge d’aquest arrest, la Policia Local han confeccionat vuit comunicacions de dades al Cos Nacional de Policia per agressions en via p煤blica i dues notes de servei sense detingut per dos furts.

Respecte a la Sala Municipal de Seguretat i Emerg猫ncies 092, des de l’inici de les festes fundacionals ha rebut un total de 1.511 telefonades, la majoria per a sol路licitar informaci贸 de tot tipus (443), per a sol路licitar presencial policial per una infracci贸 de tr脿fic (89), per a demanar assist猫ncia sanit脿ria (80), per a denunciar mol猫sties per sorolls de la via p煤blica o de domicilis particulars (48), per a alertar sobre una agressi贸 o baralla (48), per a avisar sobre un desperfecte (41), etc猫tera.

A aquestes xifres se sumen les 104 ocasions en qu猫 la Policia Local ha sol路licitat la col路laboraci贸 de les assist猫ncies sanit脿ries per a atendre a persones ferides o indisposades i els agents han intervingut amb els bombers municipals en 41 serveis. “Aquestes dades de la Sala 092 tan detallats ens permeten analitzar com s’est脿 desenvolupant la Magdalena, ja que en comparar aquestes xifres amb la d’altres anys, podem veure que les festes estan discorrent de forma normal i tranquil路la sense que cap par脿metre dels destacats anteriorment destaque respecte a altres anys”, ha explicat el regidor Antonio Lorenzo.

Quant al cap铆tol relacionat amb colles i altres col路lectius, s’han rebut 123 trucades a la Sala Municipal de Seguretat i Emerg猫ncies 092. Arran d’aquestes queixes, la Policia Local de Castell贸 ha realitzat 88 intervencions i s’ha formulat tres butlletins de den煤ncia per sorolls.

Pel que fa al cap铆tol de den煤ncies administratives, des de l’inici de la Magdalena la Policia Local de Castell贸 porta formulades 69 den煤ncies de tr脿nsit i 6 den煤ncies per infringir les ordenances municipals. Finalment quant al cap铆tol de vehicles immobilitzats i despla莽ats, la grua municipal ha retirat al dip貌sit municipal 65 vehicles i s’han despla莽at fora de zones de festes 333 vehicles.

Finalment, els serveis d’extinci贸 d’incendis han realitzat 54 serveis, dels quals 17 corresponen a incendis en zona rural o urbana, 12 a prevenci贸 (com poden ser el romiatge per exemple) i 5 a serveis de salvament. Destaquen igualment els vuit serveis realitzats durant el dilluns 29 de febrer a causa de les fortes ratxes de vent.

A manera de conclusi贸, el responsable de l’脿rea de Seguretat P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸 ha posat l’accent que “tots els actes festius s’estan realitzant sense novetat excepte la Cavalcada Infantil que va ser ajornada a causa de les ratxes de vent i que est脿 previst celebrar aquest diumenge”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.