fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Lorenzo destaca l’absència d’incidents importants en l’equador de la Magdalena

Lorenzo destaca l’absència d’incidents importants en l’equador de la Magdalena

La Policia Local ha atés 1.511 trucades en la sala del 092, 123 per molèsties per colles i ha formulat tres denúncies per soroll.

El tinent d’alcaldia de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, ha presentat el balanç de l’equador de les festes de la Magdalena de l’àrea de seguretat de l’Ajuntament de Castelló corresponent a l’activitat de la Policia Local de Castelló i Bombers Municipals. Lorenzo ha subratllat que “fins ara la Magdalena està transcorrent de forma molt tranquil·la i sense incidents importants” pel que el regidor ha aprofitat per a agrair a tots els col·lectius que facen possible “la convivència entre l’oci i la festa amb el dret al descans dels veïns”.

Quant a les dades, el regidor s’ha referit en primer lloc al capítol d’accidents de trànsit, dels quals s’han registrat 24 amb un total de nou ferits lleus. Una xifra molt similar a la de 2015 quan es van registrar 21 accidents amb 11 ferits lleus. A més, la Policia Local de Castelló ha instruït dos atestats per delictes contra la seguretat viària, els dos per conduir sota els efectes de l’alcohol amb taxa alta.

En el capítol de detencions i diligències a prevenció, ahir dimarts es va procedir a la detenció d’un home per un presumpte delicte d’atemptat contra un agent de l’autoritat. Al marge d’aquest arrest, la Policia Local han confeccionat vuit comunicacions de dades al Cos Nacional de Policia per agressions en via pública i dues notes de servei sense detingut per dos furts.

Respecte a la Sala Municipal de Seguretat i Emergències 092, des de l’inici de les festes fundacionals ha rebut un total de 1.511 telefonades, la majoria per a sol·licitar informació de tot tipus (443), per a sol·licitar presencial policial per una infracció de tràfic (89), per a demanar assistència sanitària (80), per a denunciar molèsties per sorolls de la via pública o de domicilis particulars (48), per a alertar sobre una agressió o baralla (48), per a avisar sobre un desperfecte (41), etcètera.

A aquestes xifres se sumen les 104 ocasions en què la Policia Local ha sol·licitat la col·laboració de les assistències sanitàries per a atendre a persones ferides o indisposades i els agents han intervingut amb els bombers municipals en 41 serveis. “Aquestes dades de la Sala 092 tan detallats ens permeten analitzar com s’està desenvolupant la Magdalena, ja que en comparar aquestes xifres amb la d’altres anys, podem veure que les festes estan discorrent de forma normal i tranquil·la sense que cap paràmetre dels destacats anteriorment destaque respecte a altres anys”, ha explicat el regidor Antonio Lorenzo.

Quant al capítol relacionat amb colles i altres col·lectius, s’han rebut 123 trucades a la Sala Municipal de Seguretat i Emergències 092. Arran d’aquestes queixes, la Policia Local de Castelló ha realitzat 88 intervencions i s’ha formulat tres butlletins de denúncia per sorolls.

Pel que fa al capítol de denúncies administratives, des de l’inici de la Magdalena la Policia Local de Castelló porta formulades 69 denúncies de trànsit i 6 denúncies per infringir les ordenances municipals. Finalment quant al capítol de vehicles immobilitzats i desplaçats, la grua municipal ha retirat al dipòsit municipal 65 vehicles i s’han desplaçat fora de zones de festes 333 vehicles.

Finalment, els serveis d’extinció d’incendis han realitzat 54 serveis, dels quals 17 corresponen a incendis en zona rural o urbana, 12 a prevenció (com poden ser el romiatge per exemple) i 5 a serveis de salvament. Destaquen igualment els vuit serveis realitzats durant el dilluns 29 de febrer a causa de les fortes ratxes de vent.

A manera de conclusió, el responsable de l’àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló ha posat l’accent que “tots els actes festius s’estan realitzant sense novetat excepte la Cavalcada Infantil que va ser ajornada a causa de les ratxes de vent i que està previst celebrar aquest diumenge”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.