fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Orfe贸 Universitari de Val猫ncia presenta el R猫quiem de Brahms aquest Dijous Sant a Borriana

L’Orfe贸 Universitari de Val猫ncia presenta el R猫quiem de Brahms aquest Dijous Sant a Borriana

El Teatre Pay脿 acull el concert dem脿 dijous 6 d’abril a les 20 hores.

L’Orfe贸 Universitari de Val猫ncia presentar脿 aquest Dijous Sant, 6 d’abril, la composici贸 Ein deutsches Requiem (Un r猫quiem alemany), del compositor Johannes Brahms, al Teatre Pay脿 de Borriana.

L’Ajuntament de Borriana, a trav茅s de la Regidoria de Cultura, aposta per un gran concert en la festivitat de Setmana Santa amb l’objectiu de promoure activitats durant la setmana religiosa m茅s important de l鈥檃ny.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que es tracta 鈥渄鈥檜na oportunitat 煤nica鈥 per a assistir a un concert d’aquesta categoria鈥, i espera que el Teatre Pay脿 s’貌mpliga d’amants de la m煤sica; 鈥淏orriana t茅 una tradici贸 musical molt s貌lida i en s贸n moltes les persones que gaudiran d’un concert com aquest, i per aix貌 esperem una gran acollida鈥.

El concert ser脿 a les 20h i les entrades estan a la venda en el web <entradesborriana.com> a 10 euros en platea i 8 euros en amfiteatre. Tamb茅 es poden adquirir de forma presencial en Buraudio (l’Escorredor, 58), dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h.

脡s la primera vegada en els seus 76 anys d’hist貌ria que l’Orfe贸 interpreta aquesta obra, i 茅s per aix貌 que es tracta d鈥檜na oportunitat 煤nica per a assistir a la interpretaci贸 d’aquesta magn铆fica composici贸 que ser脿 executada per l’OUV amb la soprano Bel茅n Roig, el bar铆ton Francisco Garc铆a Fern谩ndez, els pianos de Paula Tamarit i Juan Camilo Reyes, i Sergio Izquierdo als tambors, tots sota la direcci贸 de Francesc Valldecabres.

En aquesta ocasi贸, l’Orfe贸 ha treballat en col路laboraci贸 amb la directora colombiana Mar铆a del Mar Goyes Rojas, directora d’Hochschule fu虉r Musik und Tanz Ko虉ln i alumna del m脿ster en direcci贸 d’orquestra en Projecte Mozart.

Orfe贸 Universitari de Val猫ncia

L’Orfe贸 Universitari de Val猫ncia 茅s una associaci贸 coral intergeneracional i intercultural vinculada a la Universitat de Val猫ncia. Fundat el 1947, 茅s la formaci贸 coral universit脿ria m茅s antiga d’Espanya i un dels motors principals de la cultura valenciana, perqu猫 considera que la m煤sica 茅s un poder贸s mitj脿 per a la transformaci贸 de la societat.

L’orfe贸 est脿 format per estudiants, graduats i professors de la Universitat de Val猫ncia i, des dels inicis, tamb茅 de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia.

El prestigi i la qualitat de l’Orfe贸 Universitari de Val猫ncia s贸n indiscutibles, com a mostra, ha obtingut el primer premi en totes les edicions del Concurs Nacional de Cors Universitaris, ha sigut seleccionat entre els millors del m贸n i ha participat en festivals internacionals de cors universitaris celebrats pertot arreu del m贸n.

La seua programaci贸 茅s molt variada i nombrosa, i ha oferit concerts per diversos pa茂sos d’Europa i 脌sia. Tamb茅 compta amb nombrosos enregistraments de m煤sica coral del molt diversos estils.

R猫quiem de Brahms

El R猫quiem de Brahms 茅s una composici贸 per a soprano, bar铆ton, cor i orquestra. Es tracta d’una meditaci贸 sobre la vida i la mort, fet a partir de textos b铆blics, que es va estrenar de manera completa en 1869 a Leipzig. Posteriorment, va ser interpretada per tot Europa i va ser l’obra que va elevar la categoria de Brahms com a compositor i gr脿cies a ella va comen莽ar a ser considerat un compositor important.

Es tracta d’un h铆brid entre la cantata i l’oratori, en qu猫 la sensibilitat est脿 molt pr貌xima a la miseric貌rdia, la compassi贸 i l’optimisme, cosa que l’allunya del r猫quiem en el sentit lit煤rgic, aix铆 com de la Missa de difunts o d’una intenci贸 sacra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.