fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’UJI i la Diputaci贸 de Castell贸 continuen l’aposta pel foment de l’entorn rural amb la renovaci贸 del programa Impuls Rural

L’UJI i la Diputaci贸 de Castell贸 continuen l’aposta pel foment de l’entorn rural amb la renovaci贸 del programa Impuls Rural

En la segona edici贸 fins a 50 estudiants de l’UJI podran realitzar pr脿ctiques en ajuntaments i entitats locals de municipis amb menys de 3.000 habitants.

La Universitat Jaume I i la Diputaci贸 de Castell贸 han acordat renovar 芦Impuls Rural禄, el programa de pr脿ctiques formatives en entitats locals de la prov铆ncia adre莽at a l’estudiantat de la universitat p煤blica de Castell贸. La renovaci贸 es formalitzar脿 pr貌ximament amb la subscripci贸 del conveni de col路laboraci贸 pel qual la corporaci贸 provincial assumir脿 amb 40.000 euros el cost de la iniciativa. Per part de l’UJI, l’Oficina d’Inserci贸 Professional i Estades en Pr脿ctiques, vinculada al Vicerectorat d’Estudiantat i Comprom铆s Social, s’encarregar脿 de dirigir el programa, responsabilitzant-se de la selecci贸 de l’estudiantat i del seguiment dels programes formatius.

La reedici贸 de la convocat貌ria per segon any consecutiu confirma la 芦bona acollida禄 d’Impuls Rural per part de la comunitat universit脿ria i dels organismes promotors. Tant des de l’UJI com des de la Diputaci贸 de Castell贸 s’han complert les expectatives inicials, en cobrir totes les places oferides i en constatar la satisfacci贸 generalitzada de les entitats receptores.

Enguany, les places oferides seran un m脿xim de cinquanta. Deu de les places corresponen a la modalitat A, que ofereix pr脿ctiques en ajuntaments i mancomunitats, mentre que la resta, les de la modalitat B, es gaudiran en centres educatius rurals. Com ja va passar en l’edici贸 anterior, podran optar a les ajudes les persones matriculades en l’UJI amb l’煤nic requisit de no residir en el municipi on es realitzaran les pr脿ctiques de forma presencial. Aquestes s’efectuaran entre聽 l’1 de setembre i el 15 de desembre de 2022.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, ha agra茂t a la Universitat Jaume I que s’haja convertit en 芦una aliada imprescindible en el nostre objectiu de dinamitzar econ貌micament i socialment les zones interiors de Castell贸禄. En aquest sentit, Mart铆 veu amb bons ulls l’脿nima del programa 芦perqu猫 apropa la realitat dels pobles a l’estudiantat jove i els obri les portes a impulsar les seues carreres professionals i projectes de vida des de l’interior禄. Tamb茅 ha remarcat la import脿ncia de dignificar les pr脿ctiques amb un salari just i una formaci贸 de qualitat.

Per part seua, rectora de l’UJI, Eva Alc贸n, ha destacat que aquesta renovaci贸 芦ens permet continuar acostant el coneixement generat a la Universitat i el talent al nostre territori al mateix temps que facilitem a l’estudiantat l’oportunitat de realitzar unes pr脿ctiques enriquidores i una experi猫ncia prelaboral que, sens dubte, milloren les seues possibilitats d’ocupabilitat禄.

Impuls聽Rural聽茅s un programa concebut per a la realitzaci贸 de pr脿ctiques curriculars i extracurriculars d’estudis oficials de grau o m脿ster de l’UJI, en entitats locals situades en l’脿mbit聽rural聽en municipis de menys de 3.000 habitants.聽En la primera edici贸 se’n van beneficiar un total de 16 estudiants, dels quals sis van realitzar les pr脿ctiques als ajuntaments d’Atzeneta, Almed铆xer, Benlloc, Caudiel, la Jana i la Todolella, i 10 estudiants de magisteri que van desenvolupar el seu per铆ode formatiu en pr脿ctiques en diferents col路legis agrupats de la prov铆ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.