fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ús del transport públic registra un descens de viatgers del 51,86% en Metrovalencia i 43,12% en TRAM d’Alacant

L’ús del transport públic registra un descens de viatgers del 51,86% en Metrovalencia i 43,12% en TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat acorda evitar el pagament en efectiu.

La conscienciació de la ciutadania respecte al COVID19 té una repercussió directa en l’ús del transport públic de la Generalitat Valenciana, que ha registrat al llarg dels últims dies una disminució progressiva del nombre de viatgers arribant a aconseguir este divendres un descens del 51,86% respecte a la setmana anterior en Metrovalencia i 43,12% en el cas del TRAM d’Alacant.

Segons les dades obtingudes al llarg d’aquesta setmana, el nombre de viatgers de Metrovalencia va registrar el dimecres una caiguda de 14,56%, el dijous el descens va aconseguir el 26,08% i el divendres es va situar en el 51,86% respecte al mateix dia de la setmana anterior.

D’igual forma, en el cas del TRAM d’Alacant, les xifres reflectixen que els usuaris han disminuït gradualment fins a situar-se ahir divendres en un descens del 43,12%. El dimecres la caiguda es va situar en el 8,71%, mentre el dijous la disminució va aconseguir el 17,92% respecte a la setmana anterior.

Recomanació a persones de risc

En el marc de les mesures i recomanacions adoptades seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ferrocarrils de la Generalitat ha llançat una recomanació als col·lectius més vulnerables enfront del COVID19, majors, embarassades i persones amb malalties prèvies, per a evitar en la mesura que siga possible, l’ús del transport públic amb l’objectiu de minimitzar al màxim el risc de contagi.

Igualment, els trens i instal·lacions -tant estacions com oficines- de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, s’han sumat a la campanya informativa posada en marxa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb la col·locació de cartells informatius que recullen les recomanacions a seguir per a prevenir el contagi del COVID19.

Igualment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha acordat després d’una reunió amb representants sindicals i treballadors, evitar el pagament d’efectiu amb la finalitat que els usuaris adquirisquen els seus bitllets principalment en les màquines de venda.

En el cas dels serveis d’atenció al client, el servei dels Espais i Centres del Client de Metrovalencia de les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet i Aeroport es prestaran únicament en la taquilla principal de Xàtiva, quedant-se la resta d’oficines tancades fins a un altre avís.

De la mateixa manera, la taquilla del vestíbul principal de l’estació d’Estels del TRAM d’Alacant assumirà les gestions del Punt del Client, situat en la mateixa instal·lació però en un nivell inferior.

A més, s’ha acordat també la supressió de supervisió i control en els cotxes per a evitar el contacte directe amb els viatgers.

Estes mesures s’unixen a les ja establides de neteja diàriament de les instal·lacions i el material mòbil, especialment en les zones de major possible contagi, com a màquines expenedores automàtiques, bancs, papereres, màquines de vending o baranes en les estacions; agafadors, polsadors, papereres o comandaments de cabina en les unitats; i taules, teclats d’ordinadors o baranes d’escales en les oficines. Al seu torn, s’han incrementat la neteja i desinfecció diària en els centres de control i gestió de la circulació, igual que en els diferents tallers d’FGV.

Seguint les indicacions donades per les autoritats sanitàries, s’han substituït els productes de neteja habituals biodegradables pels adequats per a la desinfecció d’estos elements, aquells que contenen hipoclorit sòdic, que contraresta millor al coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.