fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco anima el Consell Social de Castell贸 a expressar la seua visi贸 de ciutat sobre el Pla General

Marco anima el Consell Social de Castell贸 a expressar la seua visi贸 de ciutat sobre el Pla General

L’organisme de participaci贸 aborda les l铆nies estrat猫giques del Pla d’Ordenaci贸 Detallada.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha animat el Consell Social a expressar la seua visi贸 de ciutat davant la revisi贸 del Pla General. El ple del Consell Social de Castell贸 ha abordat hui els objectius i directrius b脿siques del Pla d’Ordenaci贸 Detallada. El coordinador de Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch, i la cap de Planejament Urban铆stic, Consuelo Leal, han exposat els elements estrat猫gics de la nova ordenaci贸 urban铆stica relatius a la sostenibilitat, a la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes i a l’ordenaci贸. Tamb茅 han estat presents la vicealcaldessa, Ali Brancal, i els regidors Antonio Lorenzo i Rafa Sim贸.

Quant als objectius de sostenibilitat, els t猫cnics municipals han destacat la infraestructura verda; la utilitzaci贸 racional del s貌l; la protecci贸 del paisatge; la protecci贸 del patrimoni; el foment de recursos h铆drics i el drenatge sostenible; la millora energ猫tica en l’edificaci贸 i l’ordenaci贸 i en l’equilibri de l’espai p煤blic i el privat de manera que “es potencie el paisatge urb脿, es millore l’habitabilitat i la qualitat per a afavorir les activitats i les relacions ve茂nals”.

En l’脿mbit de la qualitat de vida, han destacat l’aposta del pla d’ordenaci贸 detallada per incentivar la rehabilitaci贸 del patrimoni edificat, per impulsar la regeneraci贸 urbana, per ampliar la xarxa d’equipaments p煤blics i zones verdes i aproximar-les als barris i facilitar l’acc茅s a l’habitatge. Aix铆, han explicat que el POP proposa una reserva per a habitatges de protecci贸 p煤blica del 30% de l’edificabilitat residencial en els sectors de s貌l urbanitzable i del 10% de l’edificabilitat residencial en les unitats d’execuci贸 de s貌l urb脿.

Finalment, els objectius relatius a l’ordenaci贸 se centren a elevar la qualitat de l’espai urb脿 i les seues possibilitats d’utilitzaci贸 per part de la ciutadania a trav茅s de l’ampliaci贸 de les dotacions i de la urbanitzaci贸 de buits urbans enfront de l’anterior model desenvolupista.

A m茅s, tamb茅 han detallat la informaci贸 que es troba exposada al p煤blic fins al pr貌xim 8 de novembre, per铆ode durant el qual es pot consultar presencialment en l’edifici de Quatre Cantons i en la Tin猫ncia d’Alcaldia del Grau o de manera digital en www.plageneralcastello.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.