fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco confia que la inversi贸 municipal en ocupaci贸 apuntale la tend猫ncia a la baixa de l’atur a Castell贸

Marco confia que la inversi贸 municipal en ocupaci贸 apuntale la tend猫ncia a la baixa de l’atur a Castell贸

L’alcaldessa destaca l’increment dels fons fins als 4,7 milions per a generar oportunitats laborals a Castell贸

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha expressat la seua confian莽a en qu猫 les inversions municipals en ocupaci贸 pressupostades per a 2017 ajuden a consolidar la tend猫ncia a la baixa de l’atur. Cal destacar que la variaci贸 interanual de l’atur reflecteix una caiguda del 10% entre gener de 2016 i gener de 2017. Aix铆, segons les dades publicades per la Direcci贸 territorial del Servof al gener de 2016 havia registrats 17.052 castellonencs com a demandants d’ocupaci贸, una xifra que un any despr茅s s’ha situat en 15.274 persones.

Marco ha afirmat que aquesta tend猫ncia a la baixa 茅s positiva “per貌 segueix sent una prioritat per al Govern local la generaci贸 d’oportunitats laborals”. En aquest sentit, ha destacat la inversi贸 hist貌rica en mat猫ria d’ocupaci贸 que assolir脿 Castell贸 aquest 2017, amb una partida de 4,7 milions per a “fomentar programes que ajuden a millorar l’ocupabilitat dels nostres ve茂ns i ve茂nes”.

El Govern Municipal de Castell贸 ha incrementat un 120% la dotaci贸 econ貌mica per a pol铆tiques d’ocupaci贸, un increment que se suma a l’experimentat en 2016, quan la inversi贸 va cr茅ixer un 105% respecte a l’煤ltim pressupost elaborat pel govern anterior. “Anem a duplicar el programa d’ocupaci贸 municipal Jornals de Vila, que rebr脿 una injecci贸 econ貌mica d’1,5 milions; a m茅s, va a ser la primera vegada que Castell贸 compte amb dos tallers d’ocupaci贸 i es va a potenciar la formaci贸 i l’emprenedoria”, ha destacat l’alcaldessa.

Marco tamb茅 ha subratllat que no solament cal consolidar la tend猫ncia a la baixa de l’atur sin贸 “garantitzar que els llocs de treball que es generen siguen de qualitat i allunyen la precarietat del nostre mercat laboral, una situaci贸 que pateixen molts col路lectius per貌 especialment els m茅s joves”.

Per la seua banda, la regidora d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica, Patricia Puerta, ha subratllat “en dos anys de govern de progr茅s el pressupost per a ocupaci贸 en la ciutat de Castell贸 ha augmentat quasi un 250% respecte al govern anterior”, la qual cosa es traduir脿 en nous programes, m茅s projectes i la consolidaci贸 d’actuacions ja engegades i recollides en el Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸 de Castell贸, que es va aprovar en 2016 convertint-se aix铆 en el primer pla d’aquestes caracter铆stiques amb qu猫 explica la ciutat.

Aquest major esfor莽 inversor en l’脿mbit d’ocupaci贸 per part de l’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 permetr脿 engegar una nova l铆nia per a formaci贸 en emprenedoria dotada amb 80.000 euros; mantenir el conveni amb FEVECTA per a recolzar a beta.coop, la que s’ha convertit en primera cooperativa d’emprenedoria impulsada a la Comunitat Valenciana i la segona d’Espanya, i habilitar una partida d’ajudes per a projectes d’innovaci贸 social que permeten avan莽ar a Castell贸 en el seu cam铆 per convertir-se en un territori socialment responsable.

A m茅s, el Consorci del Pacte Local per l’Ocupaci贸, un altre dels grans oblidats durant el Govern del PP, augmenta el seu pressupost per segon any consecutiu. “Hem passat de 0 euros pressupostats amb l’anterior Govern a mig mili贸 en 2017, amb el que el Consorci podr脿 impulsar enguany plans ocupacionals per a joves i per a dones majors de 40 anys”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.