fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco impulsa en la FEMP la creaci贸 d’una ordenan莽a municipal d’esdeveniments a Castell贸

Marco impulsa en la FEMP la creaci贸 d’una ordenan莽a municipal d’esdeveniments a Castell贸

L’alcaldessa de Castell贸 presideix la Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia de l’organisme.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, anuncia que la Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies promour脿 la creaci贸 d’una nova ordenan莽a reguladora de la celebraci贸 d’espectacles, activitats recreatives i actes p煤blics. Marco 茅s presidenta de l’organisme de la FEMP dedicat a coordinar la seguretat p煤blica.

“Els ajuntaments estem compromesos amb desenvolupar al m脿xim les pol铆tiques de seguretat p煤blica, amb la finalitat de garantir el m脿xim benestar i tranquil路litat a la ciutadania”, indica Marco, que destaca que els actes amb assist猫ncia massiva de persones, tan p煤blics com a privats, deuen comptar amb la m脿xima coordinaci贸 de totes les administracions p煤bliques.

Marco destaca la necessitat que tenen els ajuntaments de comptar amb una regulaci贸 a escala local que done solucions a les situacions d’una elevada concentraci贸 de persones. La recent celebraci贸 de la cavalcada de Reis, a Castell贸, ja ha sigut objecte d’una especial atenci贸 per part de l’Ajuntament, que va aprovar un pla d’emerg猫ncies espec铆fic.

Els actes de les festes locals s贸n una altra de les preocupacions dels governs municipals. La Magdalena congrega di脿riament a milers d’assistents, tant de la ciutat com de fora, i compta amb celebracions amb una gran participaci贸, com 茅s el cas de la Romeria de les Canyes i el Preg贸. En aquests casos, els ajuntaments han de fer front a un ampli dispositiu que mobilitza a desenes de funcionaris, amb costosos recursos econ貌mics.

L’alcaldessa considera que l’experi猫ncia de Castell贸 sobre la seguretat en els espais p煤blics pot ser compartida amb altres ajuntaments, perqu猫 hi haja un intercanvi d’informaci贸 sobre la gesti贸 en una 脿rea tan sensible com la de la seguretat p煤blica. En l’煤ltima reuni贸 de la FEMP, Marco va presentar el model policial de proximitat de Castell贸 perqu猫 servisca de punt de partida per a altres ciutats espanyoles.

La iniciativa Proxpol 茅s un sistema de gesti贸 policial fonamentat en la proximitat, que s’ha desenvolupat en col路laboraci贸 amb la C脿tedra Eurocop de Prevenci贸 del Delicte de l’UJI. El model es basa en una participaci贸 ve茂nal cont铆nua i sistem脿tica de la gesti贸 policial de la conviv猫ncia en la qual t茅 import脿ncia la participaci贸 ve茂nal. La idea 茅s que hi haja una relaci贸 fluida i permanent entre el cos policial i la societat a la qual es presta el servei. Aix铆 s’aconsegueix un diagn貌stic sobre la labor de la Policia Local i s’incrementa la sensaci贸 de seguretat i conviv猫ncia ciutadana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.