fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marta Barrachina aposta per reduir la c脿rrega administrativa i fomentar la innovaci贸 com a palanques de creixement a l’interior

Marta Barrachina aposta per reduir la c脿rrega administrativa i fomentar la innovaci贸 com a palanques de creixement a l’interior

La presidenta provincial del PP de Castell贸, Marta Barrachina, afirma que l’Administraci贸 ha de vetlar per eliminar traves al teixit agr铆cola i industrial de l’interior.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castell贸, Marta Barrachina, aposta per reduir la c脿rrega administrativa i fomentar la innovaci贸 com a palanques de creixement a les comarques de l’interior. La l铆der provincial del PP es marca com a eixos prioritaris a la prov铆ncia de Castell贸 vetlar per eliminar traves al teixit agr铆cola, ramader i industrial que decideix invertir en els municipis de l’interior. 鈥淟es empreses i emprenedors de les comarques de l’interior de la prov铆ncia de Castell贸, en molts casos vinculats a l’agricultura i ramaderia, ens traslladen la dificultat d’obtindre noves llic猫ncies o ampliar l’activitat de les seues explotacions o negocis, per la qual cosa el Partit Popular treballar脿 per a no posar pedres en el cam铆 i aplanar el terreny el m脿xim possible perqu猫 l’economia avance鈥, explica Marta Barrachina.

聽A m茅s, 鈥渓es activitats econ貌miques que aposten per les comarques de l’interior de la prov铆ncia de Castell贸 necessiten el suport de l’Administraci贸 en innovaci贸 com una eina de competitivitat鈥, afirma Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castell贸 tamb茅 apunta a una gran problem脿tica que pateixen les empreses que lluiten per generar riquesa i ocupaci贸 a les comarques de l’interior de la prov铆ncia: la falta de m脿 d’obra. 鈥淓l Partit Popular de la prov铆ncia de Castell贸 茅s conscient de la necessitat de treballar de la m脿 amb les empreses que aposten per l’interior perqu猫 d’elles dep茅n el futur de moltes ocupacions i de molts municipis鈥, explica Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castell贸 ha fet aquestes declaracions despr茅s de la visita a dues empreses situades a Alboc脿sser, totes dues dedicades al sector de la fruita seca, en concret a l’ametla. 鈥淟’augment de la competitivitat de l’activitat agr铆cola ha de ser un objectiu crucial perqu猫 茅s la primera baula d’una cadena que no ha de trencar-se si volem que l’interior brinde oportunitats de riquesa i ocupaci贸鈥, destaca Barrachina. Per aix貌, el PP de la prov铆ncia de Castell贸 insisteix en la necessitat d’adoptar mesures per a salvaguardar les activitats agr铆cola i ramadera i evitar l’aband贸 de cultius perqu猫 aquestes activitats s贸n crucials per a la superviv猫ncia del teixit econ貌mic i social dels municipis de l’interior de la prov铆ncia.

Un estudi elaborat per la Va unir de Llauradors i Ramaders evid猫ncia que la prov铆ncia de Castell贸 t茅 el 64,4% del total de municipis en risc de despoblament de la Comunitat Valenciana, amb fins a 87 poblacions en el punt de mira. Durant el per铆ode 1999-2020, la prov铆ncia de Castell贸 ha perdut un total de 4.594 explotacions agr铆coles (un 41,2%) i 27.555 hect脿rees (un 23,9%).

鈥淟es dades demostren que alguna cosa est脿 fallant a la prov铆ncia de Castell贸, ja que la nostra prov铆ncia lidera l’aband贸 d’explotacions i superf铆cie agr铆cola de tota la Comunitat Valenciana鈥, lamenta Marta Barrachina. 鈥淓l PP de la prov铆ncia de Castell贸 treballar脿 per a intentar posar tots els mitjans que estiguen al nostre abast per a frenar l’aband贸 agr铆cola que s’est脿 produint鈥, afirma la presidenta provincial del PP de Castell贸. Per a aix貌, 鈥溍﹕ fonamental que l’agricultura i la ramaderia siguen rendibles i, per a aix貌 茅s necessari una pol铆tica de preus equilibrada que assegure la rendibilitat dels productors鈥, subratlla Marta Barrachina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.