Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Més de 3.000 persones contacten amb l’Ajuntament de Vila-real a través del Pla especial d’atenció ciutadana per la COVID-19

Més de 3.000 persones contacten amb l’Ajuntament de Vila-real a través del Pla especial d’atenció ciutadana per la COVID-19

El Pla especial d’atenció ciutadana posat en marxa per l’Ajuntament amb motiu de l’emergència sanitària de la COVID-19 i la declaració de l’estat d’alarma en tot el país ha rebut ja un total de 3.043 telefonades, a través dels diferents dispositius establits per a garantir el servei públic a la ciutadania durant el període de confinament.

Les línies especials de la Policia Local han copat el gruix de les consultes, amb 2.159, seguides de la centraleta municipal (762) i Serveis Socials (122).

A penes decretat l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Vila-real va posar en marxa un dispositiu extraordinari d’atenció telefònica i telemàtica, amb 12 línies especials en el telèfon 964547000 i el tancament presencial del consistori per a consultes ciutadanes. “Malgrat el tancament presencial a l’atenció, no hem parat de treballar ni un sol dia per a atendre les noves necessitats de la ciutadania, derivades de la crisi sanitària, i adaptar el funcionament municipal a esta nova realitat”, valora l’alcalde, José Benlloch. Este Pla extraordinari d’atenció telefònica ha permés atendre més de 3.000 consultes ciutadanes sobre qüestions com els terminis administratius –paralitzats-, la concessió d’ajudes socials o l’obtenció de certificats d’empadronament i digitals. També s’han atés dubtes relacionats amb la prestació de serveis arran de la declaració de l’estat d’alarma, horaris o aclariments sobre les restriccions a la mobilitat, així com les possibilitats de col·laborar en la lluita contra la COVID-19 a través del voluntariat municipal.

La majoria de les consultes a la centraleta municipal (48%) s’han derivat als departaments corresponents i un altre 28% corresponen a dubtes sobre l’estat d’alarma. La resta d’atencions es repartixen majoritàriament entre sol·licitud d’empadronaments (9%), certificats digitals (6%), ajudes socials (5%), documents de fe de vida (2%) i voluntariat (2%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.