Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Metrovalència renova amb il·lustracions de Mikko la campanya per a promoure convivència i civisme entre els viatgers

Metrovalència renova amb il·lustracions de Mikko la campanya per a promoure convivència i civisme entre els viatgers

Diferents il·lustradors pertanyents a l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) col·laboren amb els seus originals.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sumat a la campanya ‘El metre és teu. Espai de convivència. Cuida’l’ els originals realitzats per l’il·lustrador Miguel Echeverría, conegut artísticament com Mikko.

Amb esta proposta gràfica, distribuïda en les andanes i vestíbuls de les estacions de Metrovalència, Mikko recorda als viatgers que durant el trajecte no ha d’incomodar-se a la resta d’usuaris. En este cas, el tema representat fa referència a no molestar a la resta de passatgers amb el so dels dispositius mòbils.

A més, l’il·lustrador ha enfocat el cartell com una oda al qual considera un petit plaer a l’abast de tots: els trajectes en transport públic convertits en breus aïllaments on submergir-nos en els nostres pensaments i gaudir de música, audiollibres o podcasts.

Així, Mikko ha combinat dos estils d’il·lustració, un més net per a l’escena interior del tren, i un altre més lliure i solt per a reflectir la música que escolta el personatge principal, amb els quals crea una composició cridanera i musical.

Mikko tanca esta campanya promoguda per FGV, en la qual han participat altres il·lustradors com l’estudi de Juarez Casanova, Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, conegut professionalment com Calpurnio, Pau Valls i Virgínia Lorente. Cadascun d’estos artistes ha utilitzat les seues il·lustracions per a transmetre missatges dirigits a promoure comportaments cívics entre els viatgers.

‘El metre és teu. Espai de convivència. Cuida’l’ compta amb la participació i col·laboració de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), que ha coordinat entre els seus membres interessats la participació en el projecte per a Metrovalència.

Mikko (Miguel Echeverría) és un il·lustrador valencià que treballa per al sector editorial, publicitat i premsa, entre altres. En 2017 va publicar la seua primera novel·la gràfica amb Isaac Rosa, “El teu Futur Comença Aquí”, seleccionada per al premi Mandarache. Actualment es troba preparant la seua primera novel·la gràfica amb guió propi.

El seu estil net és hereu de la tradició de la línia clara. En les seues il·lustracions tracta de condensar petites històries i transmetre idees o missatges amb traços molt senzills.

Leave a Reply

Your email address will not be published.