fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Millora en els serveis socials de la Mancomunitat de la Plana Alta

Millora en els serveis socials de la Mancomunitat de la Plana Alta

Els Serveis Socials de la Mancomunitat de la Plana Alta han millorat l’atenci贸 als usuaris dels sis pobles de la comarca (Mor贸, Vilafam茅s, les Coves, Benlloch, la Serra i la Pobla), motivada per tres accions que s’han produ茂t durant els darrers mesos. Per una banda, la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives ha incrementat la subvenci贸 del cost salarial d’una treballadora social, que ha passat d’un 70% de dedicaci贸 en 2015 a un 84% en 2016, amb un increment de 5,6 hores setmanals.

Per altra banda, s’ha sumat la reorganitzaci贸 de tasques entre les tres treballadores socials de la Mancomunitat que ara es dediquen indistintament a serveis socials generals i atenci贸 a la depend猫ncia. Segons, Longi Gil, regidor de Benestar Social de Vilafam茅s que ha impulsat la reorganitzaci贸 dels serveis socials mancomunats, “la nova distribuci贸 de tasques entre les tres treballadores permet dedicar m茅s temps a cada municipi i donar un servei de m茅s qualitat als usuaris”. La tercera mesura que ha contribu茂t a la millora de l’atenci贸 茅s la citaci贸 pr猫via que regula l’aflu猫ncia d’usuaris i evita les cues en les sales d’espera.

En el context social actual, augmenten els casos d’emerg猫ncia als sis pobles mancomunats, amb gent que t茅 serioses dificultats per cobrir necessitats b脿siques, com l’煤s de l’habitatge. Esta situaci贸 de deteriorament social fa que els municipis de la Plana Alta, per al segon semestre del 2016, hagen d’augmentar l’aportaci贸 econ貌mica per atendre necessitats perempt貌ries i donar suport a processos d’inserci贸 social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.