fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Millora en els serveis socials de la Mancomunitat de la Plana Alta

Millora en els serveis socials de la Mancomunitat de la Plana Alta

Els Serveis Socials de la Mancomunitat de la Plana Alta han millorat l’atenció als usuaris dels sis pobles de la comarca (Moró, Vilafamés, les Coves, Benlloch, la Serra i la Pobla), motivada per tres accions que s’han produït durant els darrers mesos. Per una banda, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat la subvenció del cost salarial d’una treballadora social, que ha passat d’un 70% de dedicació en 2015 a un 84% en 2016, amb un increment de 5,6 hores setmanals.

Per altra banda, s’ha sumat la reorganització de tasques entre les tres treballadores socials de la Mancomunitat que ara es dediquen indistintament a serveis socials generals i atenció a la dependència. Segons, Longi Gil, regidor de Benestar Social de Vilafamés que ha impulsat la reorganització dels serveis socials mancomunats, “la nova distribució de tasques entre les tres treballadores permet dedicar més temps a cada municipi i donar un servei de més qualitat als usuaris”. La tercera mesura que ha contribuït a la millora de l’atenció és la citació prèvia que regula l’afluència d’usuaris i evita les cues en les sales d’espera.

En el context social actual, augmenten els casos d’emergència als sis pobles mancomunats, amb gent que té serioses dificultats per cobrir necessitats bàsiques, com l’ús de l’habitatge. Esta situació de deteriorament social fa que els municipis de la Plana Alta, per al segon semestre del 2016, hagen d’augmentar l’aportació econòmica per atendre necessitats peremptòries i donar suport a processos d’inserció social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.