fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Mislata se suma a la Declaració d’Alcaldes de Ciutats Amigues de la Infància de Colònia

Mislata se suma a la Declaració d’Alcaldes de Ciutats Amigues de la Infància de Colònia

L’alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, ha signat el manifest per a celebrar el 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Nens i que es ratificarà en el Cim de Colònia el 17 i 18 d’octubre.

El 20 de novembre de 1989, el món va fer una promesa a la infància, fer del món un lloc millor per a cada nen o nena. Per a això l’Assemblea General de l’ONU va redactar la Convenció sobre els Drets del Nen, en el qual s’emfatitza que els nens tenen els mateixos drets que els adults, a més de dotar-los d’una protecció especial.

L’alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, ha volgut sumar-se a la celebració del 30 aniversari de la redacció de la Convenció signant la Declaració d’Alcaldes de Ciutats Amigues de la Infància de Colònia, en la qual edils de tot el món es comprometen a posar en pràctica polítiques que reconeguen i protegisquen els Drets dels Nens i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per a Bielsa, “Ells i elles són el present. Tenen dret a decidir on i com volen viure. Nosaltres, com a adults, hem de donar-los el poder d’opinar i tenir en compte els seus suggeriments, perquè entre tots i totes, dissenyem espais més accessibles i amigables. Dissenyar una ciutat pensada en els nens i nenes és dissenyar una ciutat més habitable i sostenible per a tots”.

La localitat de Mislata, declarada per UNICEF Ciutat Amiga de la Infància des de 2014, participarà en el Cim d’Alcaldes i Alcaldesses de Ciutats Amigues de la Infància, que se celebrarà els dies 17 i 18 d’octubre a la ciutat alemanya de Colònia. A més, durant la trobada, s’atorgaran els premis internacionals ‘CFCI Inspired Awards’, que premien aquells projectes que fomenten els drets dels nens, nenes i adolescents a nivell local, milloren la seua vida diària a les ciutats on viuen i puguen demostrar resultats d’estos assoliments aconseguits.

El projecte “Jo sóc Ciutat – I am City”, presentat per Mislata, ha estat seleccionat entre 226 projectes, presentats per 36 països, i lluitarà en la categoria ‘d’Entorns adequats, segurs i nets’ al costat de la ciutat vietnamita Ho Chi Minh (Saigon) i la ciutat alemanya Patrimoni de la Humanitat, Regensburg. El projecte guanyador serà el que sume una major puntuació, obtinguda a través de la ponderació entre la puntuació d’un jurat especialitzat i de la votació on-line del públic, oberta fins al 15 d’octubre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.