fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner: “Portar un AVE a la província és portar turistes, creixement i ocupació a una terra que amb oportunitats és capaç del millor”

Moliner: “Portar un AVE a la província és portar turistes, creixement i ocupació a una terra que amb oportunitats és capaç del millor”

El president provincial ha acompanyat al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, en l’arribada de l’AVE en proves a Castelló

“Amb aquestes proves es plasma una realitat i és que cada dia l’AVE està més prop de Castelló i açò és una gran notícia per a tota la província”, ha assegurat el president de la Diputació, Javier Moliner, després d’acompanyar al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, durant el trajecte que el tren laboratori d’Adif ha realitzat fins a l’estació de Castelló passe previ a l’engegada, quan entre en funcionament, de dos trens AVE diaris que connectaran la província amb Madrid.

No en va, per al president del Govern Provincial “avui es plasma una demanda històrica de tots els castellonencs. És necessari que com més prompte millor Castelló passe a formar part de les províncies d’alta velocitat perquè portar un AVE a Castelló no és portar un tren. Portar un AVE a aquesta província és portar turistes, creixement i ocupació a una terra que és capaç sense infraestructures d’omplir els seus hotels i que si ens donen l’oportunitat, amb elles és capaç del millor”.

“I ho és, -ha sumat el president de la Diputació-, perquè una província comunicada és una província amb més oportunitats. Les distàncies no es mesuren en quilòmetres sinó en temps i connectar la província a Madrid en menys de 2 hores i mitjana obrirà un nou escenari que acosta les oportunitats, la riquesa i l’ocupació a o territori que ja ha demostrat que si té els recursos és imparable”.

És per açò que Moliner ha volgut agrair el compromís adquirit pel Govern Central amb la província i materialitzat “en la segona visita a la província de íñigo de la Serna en poc més de quatre mesos de ministre. Són moltes les exigències que des del Govern Provincial s’han plantejat però enteníem que la comunicació en alta velocitat era una necessitat absolutament urgent”.

Finalment, el president de la institució provincial ha destacat la complexitat del projecte del tercer carril pel qual discorrerà l’alta velocitat però al mateix temps ha recordat “els múltiples compromisos incomplits en aquesta seqüència per a l’arribada de l’AVE. És innegable que amb la seua arribada es fa realitat una reivindicació històrica dels castellonencs que conduirà a tota una província cap a una nova etapa repleta d’oportunitats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.