
Aquesta eina gratuïta i oberta esmena la manca que tenia el sector d’un “comparador digital” de les qualitats del producte.
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha fet un pas més en la seua estratègia de treball en Cevisama per aportar recursos útils al sector en presentar en aquesta tercera jornada de fira l’eina Solconcer desenvolupada per la Diputació i el ITC com “la demostració científica i digital de les grans prestacions de la ceràmica a tothom”. Amb aqueixes paraules, Moliner ha presentat aquesta eina a professionals del sector, fabricadors i el president de Cevisama, Manuel Rubert.
En aqueix sentit, Moliner ha explicat que “Solconcer ve a dir amb nombres que la ceràmica és un material tan noble com el més noble dels materials. Solconcer ve a demostrar que al màxim nivell de qualsevol dels materials utilitzats en l’àmbit constructiu està la ceràmica. I que estem disposats a competir amb el material que siga. Que quan un arquitecte de qualsevol part del món pense a donar-li una solució a un espai d’hàbitat o un espai d’entorn urbà o qualsevol espai constructiu, la ceràmica va a estar a l’altura en condicions d’estètica, en qualitat, en prestacions, en comportament ambiental, en preus i, en definitiva, en condicions d’estar al més alt nivell per a competir”.
Un dels punts forts d’aquesta eina disponible en Internet per a tots els usuaris que desitgen utilitzar-la, és la seua flexibilitat. Així, permet la personalització pràcticament total de les característiques dels materials analitzats, preu de venda del recobriment, impactes ambientals, d’acord amb les declaracions ambientals de producte, i característiques tècniques. En definitiva, aquesta flexibilitat permet analitzar quins són les característiques del nostre producte i com es podrien millorar.
Amb tal de promocionar el seu ús i donar-ho a conéixer entre tot el sector, la Diputació presentarà Solconcer en Qualicer 2016, Congrés internacional de la ceràmica, dins del Bloc B, La rajola ceràmica i la construcció, a més d’haver-ho presentat avui en el Stand de la Província en Cevisama.
Exportar a l’àmbit internacional aquesta eina
El president Moliner ha indicat en la seua intervenció davant el sector la necessitat d’exportar entre els prescriptors de l’àmbit internacional l’ús i la utilitat d’aquesta eina digital.
Així, ha assenyalat que “el que necessitem és que aquesta eina en línia arribe fins a l’últim racó del món perquè qualsevol prescriptor sàpia que abans de prendre una decisió va a tenir un recurs que li permetrà en l’informe final acreditar davant qui siga i poder defensar que ha pres la millor solució quan opta per la ceràmica. I que aqueixos materials que avui els nostres ceramistes fabriquen i els nostres instituts treballen per avançar en innovació a escala internacional poden respondre davant qui siga i respondre amb la màxima garantia de qualitat”.
A més, el president ha agraït la qualitat i precisió del treball científic desenvolupat pels professionals del ITC. “Agraïsc el treball del ITC que ha fet realitat aqueix gran objectiu que teníem i que és fonamental per a fomentar l’ús del nostre taulell en el món. Així que aprofite davant tots vostés, la reivindicació de l’espai d’aquest institut tecnològic en el coneixement i la innovació del nostre sector ceràmic”.