fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner presenta el llibre de Manuel Vicent i Joan Antoni Vicent com “un autèntic tribut a la província de Castelló”

Moliner presenta el llibre de Manuel Vicent i Joan Antoni Vicent com “un autèntic tribut a la província de Castelló”

La Diputació i l’UJI publiquen ‘La Plana Paisatges de la Memòria’ com a part de la seua col·lecció conjunta Biblioteca de les Aules.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha presentat el llibre de Manuel Vicento i Joan Antoni Vicent “com un autèntic tribut a la província de Castelló”. I és que el Govern Provincial de la mà de la Universitat Jaume I han publicat ‘La Plana. Paisatges de la Memòria’ com a part de la seua col·lecció conjunta Biblioteca de les Aules.

A través de les seues 183 pàgines i els seus set capítols, l’obra ofereix un atractiu recorregut per la província sota el prisma del talent de Manuel Vicent en els textos i el seu germà Joan Antoni Vicent en les imatges. Tal com ha destacat el president en la seua intervenció “cadascuna d’estes pàgines és un regal per als sentits. Els dos germans, un en l’art de la paraula i l’altre en l’art de la fotografia, narren amb delicadesa i sentiment els paisatges de la Plana, des d’Almenara a Torreblanca i des de Columbretes a la Serra de Espadán, navegant per la memòria d’un nen curiós amb mirada serena i pausada per descriure la bellesa dels paisatges, dels costums, de les emocions i el coratge dels castellonencs, dels plaers que tenim davant i que tantes voltes mirem sense veure”.

En este sentit, Moliner ha assenyalat que “avui no presentem un recopilatori d’imatges i textos sobre un territori. Avui presentem una oda literària, poètica i visual en La Plana de Castelló. I com no podia ser d’una altra forma, el Govern Provincial, com a garant de preservar i posar en valor el patrimoni castellonenc, allò que estimem i del que ens sentim orgullosos, una vegada més ha volgut anar de la mà de la principal font de coneixement de la província, l’UJI, per fer realitat esta obra i sumar un nou llegat a deixar als castellonencs de present i futur”.

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha felicitat als germans Vicent, els ha agraït el seu treball i dedicació i ha afirmat que “este llibre feia falta perquè no hem tingut, fins ara, cap a un altre llibre que pogués mostrar al món què som i que ho fes d’una manera tan subtil, tan elegant, tan exquisida com ho fan els germans Vicent”.

En este sentit, el rector ha explicat que “és un llibre difícil de classificar, ja que és un llibre literari, però també un llibre fotogràfic, un llibre de presentació d’un territori i uns paisatges, els de La Plana, que són nostres, però que també podem mostrar amb orgull al món, i per això és també un llibre-catàleg, de presentació de la nostra terra. És, fins i tot, un llibre de viatges, un llibre per al turista i per qui vulga fer també un altre viatge molt especial, el de la memòria, els records de la infantesa de l’escriptor Manuel Vicent, el nostre benvolgut doctor honoris causa, l’escriptor castellonenc més universal i que més ha fet per donar a conéixer al món la nostra realitat, les particularitats de les gents que vivim a este racó del mediterrani”.

Cal assenyalar que este i tots els llibres publicats per la Diputació estan disponibles en el Servei de Publicacions a la pàgina web corporativa (publicaciones.dipcas.es ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.