fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Moliner redueix el deute de la Diputaci贸 per sota dels 50 milions i mant茅 una inversi贸 r猫cord en els municipis

Moliner redueix el deute de la Diputaci贸 per sota dels 50 milions i mant茅 una inversi贸 r猫cord en els municipis

L’efic脿cia de la seua gesti贸 al Govern Provincial estalvia als castellonencs pagar els interessos dels 90 milions amortitzats.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner, ha redu茂t el deute de la instituci贸 provincial en 90 milions d’euros des de la seua arribada a la presid猫ncia fins a deixar-la actualment per sota dels 50 milions (49,6). Resultat de la seua efica莽 gesti贸 al capdavant del Govern Provincial, este ha seguit augmentant la inversi贸 directa en els municipis cada any, fins a superar en este exercici 2017 la xifra r猫cord de 42,7 milions d’euros i consolidar-se com la instituci贸 que m茅s inverteix en els municipis de la prov铆ncia.

El diputat d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha anunciat estes dades d’amortitzaci贸 del deute dels quals el Govern Provincial aportar脿 en el Ple del dimarts, 24 d’octubre. “A mitjan 2011 la Diputaci贸 tenia un deute de 140 milions d’euros, la qual cosa suposava una c脿rrega financera de quatre milions d’euros a l’any que no es dedicaven a millorar els municipis, sin贸 a pagar els interessos corresponents. Ara, despr茅s de la gesti贸 del president Moliner i el seu equip econ貌mic, el deute es redueix a 49,6 milions d’euros i els interessos anuals es redueixen de quatre milions d’euros a dos-cents mil, la qual cosa suposa tenir 3,8 milions d’euros m茅s per prestar millors serveis als nostres pobles durant el pr貌xim any”.

En este sentit, el Govern Provincial ha fet este any un altre exercici d’efic脿cia en la gesti贸, la qual cosa ha perm猫s invertir m茅s en els municipis i ajudar-los a prestar m茅s en els municipis i ajudar-los a prestar m茅s serveis als seus ve茂ns, malgrat haver destinat 9,6 milions d’euros a reduir el seu deute. Aix铆, la Diputaci贸 de Castell贸 ha aconseguit reduir el seu deute en 2017 un 17% despr茅s d’escometre l’amortitzaci贸 de 9.542.570,40 euros durant el present exercici, passant de 59,2 milions a 49,6 en tan sols un any.

“Millorar l’excel路lent estat de salut financera que presenta l’Administraci贸 Provincial ajuda a poder respondre de forma m茅s eficient a les necessitats de tots els castellonencs, malgrat haver hagut d’assumir inversions en alguns casos que eren compet猫ncia de la Generalitat. Cal recordar que Moliner ha assumit el lustre econ貌mic m茅s dif铆cil de la democr脿cia sense demanar ni un sol euro de cr猫dit als bancs per al seu funcionament”, ha indicat Aguilella, qui ha subratllat tamb茅 que “l’estabilitat financera i la reducci贸 del deute demostren la gran capacitat de gesti贸 de la Diputaci贸, per貌 el m茅s important 茅s que ens permet destinar cada vegada m茅s recursos al que de deb貌 importa, als 135 municipis de la prov铆ncia i a tots els ve茂ns de la prov铆ncia de Castell贸”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.