fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner redueix el deute de la Diputació per sota dels 50 milions i manté una inversió rècord en els municipis

Moliner redueix el deute de la Diputació per sota dels 50 milions i manté una inversió rècord en els municipis

L’eficàcia de la seua gestió al Govern Provincial estalvia als castellonencs pagar els interessos dels 90 milions amortitzats.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reduït el deute de la institució provincial en 90 milions d’euros des de la seua arribada a la presidència fins a deixar-la actualment per sota dels 50 milions (49,6). Resultat de la seua eficaç gestió al capdavant del Govern Provincial, este ha seguit augmentant la inversió directa en els municipis cada any, fins a superar en este exercici 2017 la xifra rècord de 42,7 milions d’euros i consolidar-se com la institució que més inverteix en els municipis de la província.

El diputat d’Hisenda, Salvador Aguilella, ha anunciat estes dades d’amortització del deute dels quals el Govern Provincial aportarà en el Ple del dimarts, 24 d’octubre. “A mitjan 2011 la Diputació tenia un deute de 140 milions d’euros, la qual cosa suposava una càrrega financera de quatre milions d’euros a l’any que no es dedicaven a millorar els municipis, sinó a pagar els interessos corresponents. Ara, després de la gestió del president Moliner i el seu equip econòmic, el deute es redueix a 49,6 milions d’euros i els interessos anuals es redueixen de quatre milions d’euros a dos-cents mil, la qual cosa suposa tenir 3,8 milions d’euros més per prestar millors serveis als nostres pobles durant el pròxim any”.

En este sentit, el Govern Provincial ha fet este any un altre exercici d’eficàcia en la gestió, la qual cosa ha permès invertir més en els municipis i ajudar-los a prestar més en els municipis i ajudar-los a prestar més serveis als seus veïns, malgrat haver destinat 9,6 milions d’euros a reduir el seu deute. Així, la Diputació de Castelló ha aconseguit reduir el seu deute en 2017 un 17% després d’escometre l’amortització de 9.542.570,40 euros durant el present exercici, passant de 59,2 milions a 49,6 en tan sols un any.

“Millorar l’excel·lent estat de salut financera que presenta l’Administració Provincial ajuda a poder respondre de forma més eficient a les necessitats de tots els castellonencs, malgrat haver hagut d’assumir inversions en alguns casos que eren competència de la Generalitat. Cal recordar que Moliner ha assumit el lustre econòmic més difícil de la democràcia sense demanar ni un sol euro de crèdit als bancs per al seu funcionament”, ha indicat Aguilella, qui ha subratllat també que “l’estabilitat financera i la reducció del deute demostren la gran capacitat de gestió de la Diputació, però el més important és que ens permet destinar cada vegada més recursos al que de debò importa, als 135 municipis de la província i a tots els veïns de la província de Castelló”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.