Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Mor Joaquín Simó Federico, cofundador de l’Associació “Amics de Vinaròs”

Mor Joaquín Simó Federico, cofundador de l’Associació “Amics de Vinaròs”

L’Ajuntament expressa el seu condol a la seua família.

La Corporació Municipal mostra el seu màxim condol a la família de Joaquín Simó qui ha mort esta matinada a l’edat de 86 anys.

Nascut el 1932 va exercir com a Jutge Comarcal des del 1967 fins al 1983. D’altra banda, també va ser regidor del Partit Popular durant les legislatures del 1987-1991 i del 1991-1995. Al llarg de la seva vida Simó va ser una persona molt involucrada en la vida cultural de municipi sent cofundador de l’Associació Amics de Vinaròs i gran enamorat de la ciutat amb un arxiu fotogràfic amb més de 10.000 fotografies, que sempre va mostrar en les moltes exposicions que va fer a l’Auditori Municipal.

Així mateix dintre del seu gran fons d’imatges el 2001 va recopilar les instantànies de tots els alcaldes de Vinaròs del segle XX, que ara es troben exposades al mateix l’Ajuntament. La música també va ser una de les seues grans passions, investigant l’arxiu de Vinaròs amb troballes molt importants com peces inèdites de mossén Garcia Julbe. El 2013 va ser reconegut amb el premi de periodisme local “Manuel Foguet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.