fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella acudeix al Parlament Europeu i reivindica mesures contra el despoblament

Morella acudeix al Parlament Europeu i reivindica mesures contra el despoblament

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat la feina de l’associació per a pal·liar la despoblació amb el turisme com a motor econòmic

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Fran Mestre, President de Los Pueblos Más Bonitos de España, han acudit a Brussel·les per recolzar a la Eurocàmera la proposta de crear una xarxa europea que reunisca i defense a aquests municipis amb una política que fomente la vida i el desenvolupament dels pobles en l’àmbit europeu. Així, la cimera celebrada ahir va servir per a posar sobre la taula el problema del despoblament que sofreixen moltes localitats menudes i reclama “mesures i solucions per a frenar el problema”.

Rhamsés Ripollés va destacar que “molts municipis de la nostra xarxa s’encontren en l’àrea més despoblada d’Europa i necessiten eines de futur com Los Pueblos Más Bonitos de España per activar el turisme com a motor econòmic”. D’aquesta manera, l’edil reclama que “cal posar solució i aplicar mesures de forma immediata per a un problema que és una realitat. Així, convertir estos municipis en el centre d’atracció dels joves que vegen un lloc per a poder desenvolupar la seua vida personal i laboral”. Així, Brussel·les ha servit d’altaveu per a un problema que tenen alguns dels municipis que integren l’associació i molts altres, que veuen en el turisme una solució per a impulsar l’economia local.

El President de l’associació, Fran Mestre, va afegir que “Creiem que és un gran pas per al futur dels nostres pobles que el Parlament Europeu centre els seus esforços en atendre a les necessitats rurals. D’aquesta manera, ambdós representants han defensat la importància de sensibilitzar als membres de la càmera el verdader tresor que són els pobles menuts perquè mantenen l’essència de l’autèntic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.