fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella celebra el Sant Antoni condicionada pel fred i la neu

Morella celebra el Sant Antoni condicionada pel fred i la neu

Els majorals han adaptat les activitats i representacions a l鈥檃bundant neu que queda pels carrers de Morella

Morella celebra el seu Sant Antoni aquest cap de setmana. Des d鈥檃vui, fins al diumenge les diferents representacions, processons i actes caracter铆stics de la festivitat estaran presents a la ciutat emmurallada. Aquesta tradicional festa es va veure obligada a ajornar la celebraci贸 degut a la forta nevada que va caure a Morella l鈥檃nterior cap de setmana. D鈥檃questa manera, els majorals, de Morella a Cavall, van posposar la representaci贸 de la Vida del Sant, l鈥檈ncesa de la barraca, el contrabando, el mondongo, la sembr脿 i la llaur脿, entre d鈥檃ltres, a les dates del 27 al 29 de gener.

Com tot estava previst per a la setmana passada, els majorals de Sant Antoni i l鈥檃juntament s鈥檋an coordinat per a posposar la festa i adaptar-la a les condicions que la climatologia permet. Aix铆, la regidora de Festes, Roc铆o Querol, 鈥渁gra茂a als majorals de Morella a Cavall aquesta feina extra de reorganitzar alguns dels actes鈥. A m茅s, 鈥渃om que la neu i el gel encara perduren als carrers i a les explotacions ramaderes, la participaci贸 d鈥檃nimals es veur脿 redu茂da鈥.

La barraca est脿 preparada a la pla莽a de l鈥檈sgl茅sia des de fa una setmana. D鈥檃questa manera, els majorals s鈥檈ncarregaran de muntar-la aquest mat铆 i es seguir脿 el calendari habitual. A les 20.00 hores es representa la Vida del Sant, 铆ntegrament davant de l鈥檈sgl茅sia de Santa Maria la Major. Despr茅s, Santanton脿 amb els Dimonis de Morella, la Cucafera i els Gaiteros. A continuaci贸, se cremar脿 la barraca, hi haur脿 degustaci贸 de panoli i licors i, finalment, se cantaran les tradicionals 鈥榓lbaes鈥.

El dissabte 茅s el dia m茅s carregat de actes. La despert脿, process贸, missa, retaule i la benedicci贸 dels animals pel mat铆 i les representacions del Contrabando, la sembr脿 i la llaur脿, l鈥檃costera, el mondongo, el T铆o de la Figueta i els parells des de les 16.30 hores. Per la nit, sopar de germanor a les 22.00 hores. Orquestra i disco m貌bil a l鈥橢spai Firal. Finalment, el diumenge missa en record a tots els confrares i majorals que ens han deixat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.