fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella clausura el Taller d’ocupació d’aprofitament forestal

Morella clausura el Taller d’ocupació d’aprofitament forestal

Els alumnes del Taller d’ocupació han realitzat importants actuacions en les zones verdes de Morella i en les muntanyes públiques durant aquests sis mesos, que han suposat una inversió de 151.000 euros.

Morella ha clausurat avui el Taller d’Ocupació de gestió i aprofitament forestal, que ha ocupat a dinou persones durant els últims sis mesos. Un temps en el qual s’han realitzat importants actuacions en les zones verdes de la localitat i en les muntanyes públiques de Vallivana i Pereroles, a més d’altres zones, i que també ha servit perquè els quinze alumnes es puguen formar. Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la representant del SERVEF, Rosario Tena, i el director del Taller d’Ocupació, Ramiro Pérez, han posat punt i final a aquest taller.

El primer edil assenyalava que “gràcies a l’actuació del nou equip de la Conselleria es va aconseguir que no es pergueren els diners dels fons europeus i que es pogueren destinar un total de 151.000 euros a un taller d’ocupació que ha suposat la contractació de dinou persones i que he fet que es forme a quinze d’elles en línies de treball que poden ser molt importants per al futur, com la gestió i aprofitament forestal”. A més, explicava que “en aquests sis mesos s’han fet actuacions molt importants per a Morella, com el sanejament de la pineda de l’Albereda, la neteja de cunetes o les millores en les muntanyes públiques de Vallivana i Pereroles. A més, els alumnes han hagut formació complementària que esperem que puguen aprofitar en un futur”. Rhamsés Ripollés també ha agraït i felicitat l’equip directiu del taller, format per Ramiro Pérez, Silvia Ferrer, com a professora, i Marga Casanova, com a administrativa, i als alumnes pel treball realitzat. En la jornada d’ahir, Rhamsés Ripollés també va participar en la cloenda del Taller d’Ocupació de la Mancomunitat de la Taula del Sénia i va mantenir una reunió amb la directora general d’ocupació i formació, Rocío Briones.

La neteja i aprofitament forestal és una línia de treball que pot ser molt interessant per al futur. Cada vegada és major la demanda existent en fonts d’energia com la biomassa, l’extracció permet també netejar els boscos. A més, aquesta energia és neta. Durant aquests sis mesos, els alumnes han treballat aquestes qüestions i també han rebut formació complementària d’altres especialitats que podran aprofitar en el futur, com en prevenció de riscos laborals, orientació laboral o maneig de GPS.

Aquest Taller ha tingut un pressupost de 151.000 euros, finançats en la major part per la Unió Europea, i per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Morella.

Morella, Centre Homologat de Formació pel Servef
D’altra banda, cal destacar que el consistori morellà ha aconseguit que l’edifici Bancaixa siga Centre Homologat de Formació pel Servef i que per tant, en ell, es puguen impartir cursos en els que s’obtinga el Certificat de Professionalitat, així com altres especialitats formatives de la Formació Professional per a l’Ocupació. Les especialitats a què es podran inscriure els alumnes estan relacionades amb estudis d’aprofitament forestal, idiomes i turisme. A més, l’Ajuntament de Morella està treballant perquè el Centre de Dia també obtinga aquesta catalogació i que puga acollir cursos formatius en un futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.