fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols

Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols

L’actuació està basada en els estudis realitzats durant el 2017 i té una part estructural i una altra de recuperació pictòrica.

Este matí s’ha presentat el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella. Este es tracta d’un projecte de Vicente Dualde i està en procés de licitació. Així, l’actuació està basada en els estudis realitzats a la mateixa durant el 2017 i està separat en dues parts. Una part de millora estructural i una altra de recuperació pictòrica.

A més, este matí l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han signat el conveni per a realitzar esta actuació de la façana de l’església. El President de la Genralitat Valenciana, Ximo Puig, també ha estat present a l’acte.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la Basílica Arxiprestal i la seua façana són una part molt important del patrimoni de Morella, per la qual cosa, s’ha de rehabilitar i conservar perquè tots i totes en puguem gaudir”. Rhamsés també ha comentat que “durant el 2017 es van realitzar diferents estudis per a desenvolupar este projecte que busca la rehabilitació tant estructural com pictòrica de la Porta dels Apòstols”.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’esta part de la façana de la Basílica de Santa Maria la Major. Estos estudis els ha realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’ús de les últimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, làsers i tecnologia 3D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.