fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella exigeix que arribe l’1,5% cultural de Foment per al patrimoni de la ciutat

Morella exigeix que arribe l’1,5% cultural de Foment per al patrimoni de la ciutat

Fa anys que Morella no ha rebut estos fons i ara li pertoquen, amb més motiu, pel projecte de la N-232.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, exigeix al Ministeri de Foment que destine fons de l’1,5% per a finançar el projecte que presentarà l’ajuntament per a restaurar la Torre de La Pardala i la Torre de Sant Francesc. Es tracta d’un projecte redactat pel mateix Ministeri de Cultura, per com el Director General d’este ministeri li va traslladar a l’alcalde de Morella a la reunió mantinguda a Madrid fa uns mesos, la seua execució no estava prevista a curt termini. A causa d’això i que este tram del conjunt emmurallat de Morella presenta greus problemes d’estabilitat, Morella ha traslladat esta sol·licitud davant la nova convocatòria de l’1,5% cultural.

“Recordem que els fons de l’1,5% cultural sons els que per llei ha de destinar el Ministeri de Foment per a la recuperació patrimonial, prioritzant aquelles zones on s’estan desenvolupant actuacions, com és el cas de la N-232” ha apuntat Rhamsés. D’esta manera, el projecte presentat per l’ajuntament de Morella inclou la restauració de la Torre de Sant Francesc i la Torre de la Pardala amb un pressupost de 830.651,73 euros. Este, ha estat redactat per l’Institut de Patrimoni Cultural Espanya i es reparteix entre la subvenció sol·licitada de 614.682,29 euros i la part que aporta el consistori de 215.969,44 euros.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “durant molts anys no ens ho han donat i ara, amb l’actuació de la N-232, toca rebre esta ajuda per a reparar el nostre patrimoni”. També ha comentat que “estem col·laborant amb el Ministeri de Foment per tot el necessari per a poder restaurar estes torres, per la qual cosa exigim que este suport i la rehabilitació puga ser una realitat a curt termini”. A més, l’edil apuntava que “amb col·laboracions amb Foment ja es va arreglar la plaça d’armes del castell i amb l’ajuda actual es repararan dues torres com són la de Sant Francesc i la de La Pardala”. L’alcalde ha recordat que “hi ha trams de les muralles en molt mal estat que necessiten reparar-se, per tant la coordinació amb el ministeri ha de ser constant per tal de conservar el patrimoni de Morella”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.