fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella la Vella ha obert les portes a la restauraci贸 de les pintures rupestres de la cova del Roure

Morella la Vella ha obert les portes a la restauraci贸 de les pintures rupestres de la cova del Roure

L’Institut Valenci脿 de Conservaci贸 i Restauraci贸 de B茅ns Culturals desenvolupa esta actuaci贸 a Morella la Vella.

Les pintures rupestres de la Cova del Roure, a Morella la Vella, estan en fase de restauraci贸 durant aquest mes de juny. D’aquesta manera, avui s’ha realitzat una jornada de portes obertes en la qual s’han visitat els treballs de rehabilitaci贸 d’aquesta cova i con茅ixer de primera m脿 les tasques que desenvolupen per a millorar la visibilitat de les pintures.

La restauraci贸 d’aquestes pintures la realitza l’Institut Valenci脿 de Conservaci贸 i Restauraci贸 de B茅ns Culturals (IVR+C), el qual ha previst finalitzar l’actuaci贸 durant el mes de juliol. Aix铆, una volta finalitzada la restauraci贸 de les pintures rupestres de la Cova del Roure, aquesta s’incorporar脿 a les visites guiades a Morella la Vella junt amb la Cova Alta. A m茅s, es realitzar脿 una presentaci贸 del nou contingut a la visita de Morella la Vella, aix铆 com d’un llibre sobre aquest paratge que conte un ric patrimoni rupestre.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Roc铆o Querol, ha destacat que “aquesta 茅s una bona iniciativa per a poder veure el treball que estan realitzant per a recuperar aquesta part del patrimoni de Morella la Vella”. A m茅s, l’edil ha explicat que “es tracta de veure com treballen els restauradors i restauradores, aix铆 com la difer猫ncia de les pintures abans i despr茅s de l’actuaci贸”. Roc铆o ha comentat que “aquesta visita ha sigut una activitat extraordin脿ria aprofitant els treballs de restauraci贸, la qual es podr脿 veure tamb茅 aquest cap de setmana”.

A m茅s, aquest cap de setmana tamb茅 es podr脿 visitar aquesta cova despr茅s de la visita habitual a la galeria de la Cova Alta. Aix铆, s’amplia la visita a Morella la Vella amb aquesta cova en la qual es podr脿 veure l’evoluci贸 del treball de restauraci贸 que s’est脿 realitzant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.