fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella presenta el còmic del Sexenni

Morella presenta el còmic del Sexenni

El morellà, Julià Pastor, i Jesús Huguet són els autors d’esta publicació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El còmic El Sexenni de Morella s’ha presentat a la Sala del Justícia. Este explica d’una forma gràfica i resumida diferents elements, tradicions i història d’esta festa tan especial per a morellanes i morellans que compleix 340 anys. D’esta manera, el còmic reflecteix l’organització del Sexenni en gremis, el muntatge dels carrers i les diferents danses i quadres bíblics que componen el Sexenni.

La presentació del còmic ha comptat amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el President de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i els autors del llibre, Julià Pastor i Jesús Huguet. Este forma part d’una col·lecció que recull diferents festes i tradicions al voltant de la Comunitat Valenciana. Així, el còmic sobre el Sexenni es pot adquirir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme de Morella.

Rhamsés ha destacat que “la importància d’este tipus de publicacions que apropen les nostres tradicions, festes i la nostra llengua als més joves i que a més serveixen per a promoure-les i donar-les a conéixer”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i als autors del còmic, fer possible esta publicació que reflecteix la festa més important de Morella”.

Cal recordar que enguany és l’any del 54 Sexenni que tindrà lloc entre el 18 i el 27 d’agost. A més, esta festa està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural immaterial, en la qual danses úniques al món, quadres bíblics i tapissos omplin els principals carrers de la ciutat de color i festa durant els 10 dies de festa major.

Leave a Reply

Your email address will not be published.