fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella i Vallibona exigeixen a la Diputació que restablisca el servei d’autobús que uneix les dues localitats

Morella i Vallibona exigeixen a la Diputació que restablisca el servei d’autobús que uneix les dues localitats

La Diputació ha eliminat les ajudes per a l’únic servei de transport públic de Vallibona, que operava una vegada a la setmana.

Aquesta mesura ha provocat que els ajuntaments de Morella i Vallibona hagen habilitat un servei de taxi perquè hi haja transport públic entre les dues ciutats.

El Ple de Morella ha exigit a la Diputació de Castelló, per unanimitat, que restablisca el servei d’autobús que cobria la ruta Vallibona-Morella una vegada a la setmana. A més, aquesta moció també es presentarà a l’Ajuntament de Vallibona per dur a terme aquesta exigència de forma conjunta. Aquestes ajudes servien per costejar l’únic transport públic que arribava a aquesta localitat i permetia als veïns i veïnes anar a Morella a realitzar diferents gestions i compres. Aquesta decisió ha provocat que els ajuntaments de les dues localitats estiguen fent-se càrrec del servei de taxi una vegada cada quinze dies, perquè els veïns i veïnes de Vallibona puguen anar a Morella.

El regidor de governació, Jorge Garcia, assenyalava que “aquest servei és important per als veïns i veïnes de Vallibona i la Diputació de Castelló no hauria d’haver eliminat les ajudes”. A més, afegia que “els municipis de l’interior patim una manca de serveis alarmant i aquesta retirada de les ajudes per a l’únic transport públic que tenia Vallibona és un exemple més de la manca de polítiques de vertebració del territori i de suport a les zones d’interior”. Finalment, explicava que “hem estat els ajuntaments de Morella i Vallibona els que hem hagut de buscar una solució, però aquesta no pot ser definitiva, ja que la Diputació ha de restablir el servei d’autobús una vegada a la setmana, que era com estava abans de l’eliminació de les ajudes”.

L’eliminació de les ajudes econòmiques per a aquest servei és un exemple més de la dificultat de la vertebració territorial a l’interior. A la manca de comunicacions dignes s’uneix l’eliminació de serveis com aquest, que deixen sense transport públic a algunes poblacions, com és en aquest cas Vallibona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.